Ce faci dacă te strâng pantofii

by Cristian Dobre

Vorbim despre incaltamintea care ne strange, din cauza ca pielea este rigida la inceput, asa cum este si normal si desi faptul ca incaltamintea nu este confortabila este un dezavantaj, pe termen lung, acest lucru este unul pozitiv deoarece asta inseamna ca pantofii/ cizmele isi vor pastra forma un timp indelungat.

Fara sa mai lungim vorba,  prezentam mai jos cateva trucuri simple, dar eficiente care te vor ajuta sa largesti pantofii care te strang.

Cum largesti pantofii care te strang. Metoda cu pungile de gheata

Desi pare ciudat, acest truc chiar funtioneaza. Tot ce trebuie sa faci este sa pui apa in doua pungi care se inchid ermetic (le gasesti in orice supermaket), sa le bagi in pantofi/ cizme/ balerini si sa bagi incaltamintea la congelator, pana cand apa se transforma in gheata. Scoate perechea de incaltaminte peste cateva ore si vei vedea ca sunt vizibil mai largi.

Cum largesti pantofii care te strang. Metoda cu feohnul

Pentru aceasta metoda aveti nevoie de un feohn si o pereche de sosete groase. Incaltati-va cu sosetele si perechea de incaltaminte buclucasa si uscati pantofii cu feohnul la o temperatura medie, timp de cateva minute. Pastrati feohnul la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu fie afectat exteriorul pantofilor.

Cum largesti pantofii care te strang. Metoda cu alcool

Dupa cum bine stim, alcoolul inmoaie pielea. Asadar, pune un tampoin imbibat in alcool (spirt) in pantofi, apoi incalta-te cu pantofii si mergi prin casa timp de 10-15 minute. Pentru rezultate si mai bune, poarta o pereche de sosete groase.

Cum largesti pantofii care te strang. Metoda cu aburi

Ultima metoda este la fel de simpla precum cele de mai sus. Tot ce trebuie sa faci este sa pui o oala cu apa la fiert. Dupa ce incep sa apara aburii, tine pantofii cu interiorul in jos deasupra oalei. Vaporii fierbinti vor face pielea sa se lase si sa devina mai flexibila. Dupa 2-3 minute, introdu mai multe sosete in pantofi, astfel incat pielea sa se lase si mai mult si sa isi mentina forma.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments