Ce este inclus în promovarea SEO în 2022?

by webeditor

SEO este una dintre cele mai vechi metode de promovare a site-urilor web. Scopul său este de a atrage vizitatori din motoarele de căutare.

Optimizarea motoarelor de căutare a început să fie utilizată pe scară largă la începutul și mijlocul anilor 2000 și este folosită și astăzi. Desigur, SEO acum aproape douăzeci de ani și SEO de astăzi este foarte diferit: acum optimizarea a devenit mai flexibilă și este împărțită în mai multe zone mari care trebuie folosite doar într-un mod complex.

Să vedem ce metode SEO sunt folosite în 2022.

Colectarea nucleului semantic

Acest punct este legat de următorul. Constă în colectarea interogărilor utilizatorilor care au fost adresate de motoarele de căutare pe tema site-ului dumneavoastră. De exemplu, pentru un magazin online de scule electrice, poți asambla un nucleu semantic cu interogări care includ „plăci de găurit”, „alege un burghiu”, „sticlă tăiată”.

Încărcare de conținut unic

După asamblarea nucleului semantic, aceste interogări sunt grupate pe subiecte care pot fi folosite pentru a scrie texte și a le publica pe site. Aceste texte vor fi afișate în rezultatele căutării, iar utilizatorii vor veni pe site pentru a le citi.

Important: în fiecare an, cerințele motoarelor de căutare pentru conținut sunt din ce în ce mai dure. În anii 2000 a fost posibil să se publice în siguranță pur copy-paste, iar poziția site-ului în rezultatele căutării a crescut. Acum aceasta este o cale directă către interzicerea motoarele de căutare: acum au nevoie doar de conținut unic, ușor de citit, structurat convenabil, care dezvăluie întrebările utilizatorilor și este completat de imagini. Succesul promoției depinde de calitatea articolelor și de câți concurenți au texte pentru aceleași interogări.

Expertiză

Adăugarea la paragraful anterior. Este ușor și ieftin să rescrii din mai multe surse, dar conținutul obținut în acest fel poate conține erori semantice. De exemplu, dacă autorul articolului sursă nu este un profesionist și face o greșeală în instrucțiuni, rewriterul va crede că așa și este și o va repeta.Prin urmare, pe lângă faptul că este unic și ușor de citit, conținutul trebuie să fie scris sau verificat de un expert. De exemplu, un text despre vopsirea ușii unei mașini – un vopsitor auto ar trebui să acționeze ca un expert. Dacă vorbim despre înlocuirea țevilor din PVC, atunci un instalator sau un lăcătuș.

Pe lângă calitatea autorului, confirmarea informațiilor din text este, de asemenea, importantă . De exemplu, poți cita standarde (GOST, ISO și așa mai departe), poți face link-uri către acte legislative, studii, statistici, publicații științifice, Wikipedia, opinii ale surselor autorizate din rețelele sociale sau alte site-uri.

Completarea etichetelor și atributelor

Pe lângă textul pe care utilizatorul îl va citi, fiecare pagină are o listă de meta-etichete, iar imaginile au atribute. Potrivit acestora, robotul de căutare înțelege rapid ce este pe pagină.

Cele mai principale sunt:

 • title — un titlu scurt de pagină care include cuvintele cheie (de exemplu, textul despre alegerea titlului unui tăietor de sticlă poate fi „Cum să alegi un tăietor de sticlă: sfaturi, modele”);
 • description — o descriere mai lungă a paginii, poate include și cuvinte cheie;
 • url — adresa paginii în linia browserului;
 • alt — un atribut de imagine care explică ce este în ea.

Legătura internă

Între paginile site-ului ar trebui folosite link-uri care să conducă la pagini adecvate. De exemplu, dintr-un text despre alegerea unui burghiu cu acumulator, poți pune un link către un catalog cu modele potrivite. Și din textul despre gresia de baie – poți un link către instrucțiunile text sau video despre cum să o instalezi corect.

Link Building

Similar cu relinkarea, numai linkurile sunt plasate nu în interiorul site-ului, ci de la alte site-uri către al tău. Linkurile ar trebui făcute numai din articole tematice.

Crearea de linkuri este de obicei un serviciu plătit: trebuie să căutați proprietari de site-uri potrivite care vor fi de acord să pună un link sau să plătească angajații pentru plasare. Și, de asemenea, – pentru a selecta site-uri potrivite, link-uri de care vor beneficia și nu dăuna. De asemenea, trebuie pregatit textul pentru publicare (unii bloggeri sunt de acord să îl scrie ei înșiși sau să introducă un link într-o postare deja publicată).

Promovare în serviciile motoarelor de căutare

Unele motoare de căutare au directoare de afaceri. Pentru utilizatorul final, acesta este un plus: în loc să studieze site-ul, vede doar informații de contact în rezultatele căutării și poate suna imediat. Acest lucru este valabil pentru servicii: de exemplu, un electrician sau un coafor.

Prin urmare, pentru afaceri, trebuie să creezi o pagină pe astfel de platforme, să actualizezi informațiile despre companie și să urmărești recenziile. Aceasta nu este tocmai domeniul SEO – nu toți utilizatorii vor merge pe site: unii vor suna imediat.

Audit SEO

Motoarele de căutare oferă valori prin care puteți urmări performanța site-ului: trafic, rata de respingere, timpul mediu petrecut pe site, comportamentul vizitatorilor pe pagină și multe alte date. Prin ele poți:

 • înțelege cine este publicul țintă (sex, vârstă, geografie);
 • afla de ce sunt interesați utilizatorii când ajung pe site: unde petrec mai mult timp, ce citesc ect;
 • identifica erorile și problemele (dacă există, acestea sunt afișate și în metrică).

Cu ajutorul analizei, poți remedia erorile în timp, precum și să crești timpul petrecut pe site și să te concentrezi pe conținutul care are mai mult interes pentru public.

Stare tehnica site-ului

Aici sunt incluse:

 • Vârsta domeniului. Site-urile „tinere” fie nu apar deloc în rezultatele căutării, fie sunt afișate, dar sub site-urile create anterior. Odată cu vârsta, acest factor slăbește, iar roboții de căutare determină poziția pe baza altor criterii.
 • Versiune mobila. Deoarece ponderea vizualizărilor de pe dispozitivele mobile este în creștere, fiecare site ar trebui să aibă un aspect adaptat ecranelor mici. Un site care nu este adaptat pentru mobil poate apărea mai jos în rezultatele căutării, iar utilizatorii pot părăsi site-ul din cauza unei interfețe incomode.
 • Viteza de descărcare. Dacă pagina se încarcă lent, acesta este un indicator prost pentru un robot de căutare. De asemenea, nu va atrage utilizatorii care pot pleca fără să aștepte descărcarea și să crească rata de respingere. Prin urmare, site-ul nu trebuie să aibă elemente care consumă excesiv resursele.
 • Numărul de respingeri. Respingerile sunt ieșirea rapidă a unui utilizator dintr-o pagină. Acest lucru se întâmplă din diverse motive: dacă există prea mult sau prea puțin conținut, dacă calitatea conținutului este slabă, dacă interfața este incomodă sau urâtă, dacă există reclame sau ferestre pop-up enervante. Dacă rata de respingere depășește valoarea permisă, site-ul va afișa mai jos în rezultatele căutării.
 • Aspect neglijent, design sau interfață incomodă. Cu aproximativ 10 ani în urmă, motoarele de căutare „iertau” site-urile web pentru design incomod. Nu acum. O poziție în rezultatele căutării poate fi redusă pentru cod greoi sau cod cu erori și pentru o rată de respingere care crește din cauza unei interfețe incomode. De exemplu, din cauza dispariției meniurilor la modificarea rezoluției, sau din cauza butoanelor care nu funcționează, sau din cauza unui meniu care apare incorect, la care nu poți da clic pe un articol.

Unde să înveți ca să devii specialist SEO?

În promovarea afacerilor, site-ul acționează ca o fundație: aici sunt colectate toate informațiile despre companie – contacte, istoric, articole utile, știri. Site-ul găzduiește și un magazin online (dacă există), o listă de prețuri cu o descriere a serviciilor și o descriere a condițiilor de cooperare. Prin urmare, promovarea site-ului web este o muncă care trebuie făcută constant și cu acuratețe.

Aceasta înseamnă că piața are nevoie de profesioniști care să se ocupe de acest lucru. Poți învăța meseria de SEO specialist la cursurile Skillab. Cele mai bune cursuri educaționale sunt adunate aici – cu materiale actuale, prezentare concisă și ușor de înțeles.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate