Ce este cistita și cum o tratăm

by Cristian Dobre

Simptomele cistitei. Cistita este o afecțiune frecventă la femei. Această infecție a vezicii urinare este cel mai adesea caracterizată de durere în timp ce se urinează și de dorința frecventă de a urina. Doctissimo revizuiește simptomele infecției tractului urinar.

Simptomele cistitei, o infecție comună

Cistita (sau infecția tractului urinar) este o infecție a vezicii urinare. În 90% din cazuri, se datorează unei bacterii numite „Escherichia coli”. Acesta din urmă intră în uretră și se întoarce în vezică, unde se va înmulți. Aproape toate femeile au experimentat (sau vor experimenta) un episod de infecție a tractului urinar. Chiar dacă această afecțiune este obișnuită, fără tratament poate fi sursa de complicații grave.

Simptomele infecției tractului urinar

Simptomele cistitei apar mai mult sau mai puțin brutal:

Arsuri sau durere în timpul urinării;
Senzație de greutate în abdomenul inferior;
Urinare frecventă
Impresia de a nu se putea abține de la urinare;
Urinați doar câteva picături;
Urină tulbure;

Urina care emană un miros neobișnuit;
Urme de sânge în urină.

Reflexe bune de la primele simptome ale cistitei

Bea multă apă
Bea suc de afine;
Mergi regulat la baie;
Evitați contactul sexual înainte de dispariția simptomelor.
Faceți o programare rapidă la medicul dumneavoastră care va face teste însoțite adesea de o examinare citobacteriologică a urinei (BCE) pentru a ști care germen este implicat. Medicul va prescrie un antibiotic pentru tratarea cistitei.

Pentru combaterea unei cistite, beti regulat, pana la ameliorarea starii dvs. de sanatate, 1 pahar de apa rece, in care ati diluat 1 lingurita de bicabonat de so­diu.

Si daca faceti cistite in mod repetat, beti acest ames­tec dupa fiecare masa acida, ca masura pre­ventiva. Bicarbonatul de sodiu nu va reusi sa vindece sau sa previna, singur, cistitele, chiar daca aportul lui e semnificativ. Si cum cistitele sunt cauzate, adeseori, de iritatii si de o urina foarte acida, bicarbonatul joaca, efectiv, un dublu rol: controleaza aciditatea urinei si previne infectiile urinare.

Asa stand lucrurile, trebuie luate si alte masuri in plus. Se recomanda, de pilda, insistent, o dieta alcalina, pe durata a doua saptamani. Medicul dvs. va va putea da si alte informatii in legatura cu acest subiect.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments