Ce comentariu a putut să facă Trump despre frigul extrem din SUA

by Dana B.

Un val de frig extrem se menţine în nordul Statelor Unite şi în Canada, unde a nins abundent în zilele precedente.

În statul american Minnesota temperaturile au coborât la -38 de grade, într-o localitate autoproclamată „congelatorul ţării”. În unele zone din Canada este mai frig decât la Polul Nord, cu temperaturi de -40. Oamenii au postat pe reţelele sociale fotografii cu geamuri crăpate din cauza frigului.

Preşedintele american Donald Trump nu a scăpat ocazia să facă un comentariu ironic, pe Twitter: „Ne-ar prinde bine puţin din încălzirea globală, pentru combaterea căreia ţara noastră urma să plătească miliarde de dolari”, a scris acesta. Printre cei care i-au răspuns s-a aflat şi preşedintele Academiei de Ştiinţe din California: „Continuă să existe foamete în lume şi după ce ai mâncat”.

Trump: „În Est ar putea fi cel mai geros ajun de An Nou înregistrat vreodată. Poate că ne-ar prinde bine puţin din încălzirea aia globală, pentru combaterea căreaia țara noastră, dar nu și alte țări, urma să plătească trilioane de dolari. Înfofoliţi-vă bine!”
Cercetător: „Crezi sau nu, schimbările climatice sunt foarte reale chiar dacă în acest moment este frig în exteriorul clădirii Trump. La fel cum continuă să existe foamete în lume chiar dacă tocmai ai mâncat un Big Mac”.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments