CE BOLI POTI FACE DE LA INSOMNIE

by Paula Craciun

Lipsa somnului nu doar că te face să te simți obosită, ci te poate îmbolnăvi. Află care sunt cele mai periculoase boli care pot apărea din cauza insomniei.

Insomniile nu ar trebui ignorate. Nu doar pentru că nu te mai poți concentra bine, ești nervoasă și ești mereu obosită, ci și pentru că te pot îmbolnăvi. Specialiștii recomandă să dormi între 6 și 8 ore pe noapte, pentru a preveni apariția bolilor care cresc riscul de deces premature.

Diabet

Când ești obosită, ai tendința de a mânca mai mult, pentru că confunzi nevoia de somn cu foamea. Ajungi, astfel, să faci alegeri alimentare nesănătoase, în speranța că reușești să capeți energie. Studiile au arătat că oamenii care nu dorm mănâncă mai multă mâncare de tip fast-food, potrivit beautyhealthpage.com. Din această cauză, riscul apariției diabetului este mult mai mare.

Accident vascular

În momentul în care mănânci nesănătos, îți expui corpul la numeroase chimicale care pot provoca un accident vascular. În plus, tensiunea arterială mare este cauzată tot de lipsa somnului și de alimentația nesănătoasă.

Osteoporoză

Atunci când nu dormi sufficient, densitatea mineralelor din oase scade, astfel că riști să faci osteoporoză sau alte boli ale oaselor. Asigură-te că te odihnești suficient, pentru a avea oase sănătoase.

Pierderi de memorie

Când nu dormi destul, creierul tău nu mai funcționează bine. Mai devreme sau mai târziu, ajungi să te confrunți cu pierderi de memorie care pot devein permanente. Nu te gândi că recuperezi în weekend nopțile pierdute în timpul săptămânii. Este important să dormi între 6 și 8 ore în fiecare seară.

Boli de inimă

Lipsa somnului te expune unui risc mai mare de a suferi de boli de inimă, precum insuficiență cardiacă, aritmii sau chiar infarct. Datele arată că aproximativ 90% dintre oamenii care suferă de insomnie au și o altă problemă de sănătate.

Cum te îmbătrânește lipsa de somn

Insomniile nu doar că îți pun sănătatea în pericol, ci te și îmbătrânesc. Pe lângă cearcăne, lipsa somnului stimulează producția de cortizol, hormonul stresului, care atacă colagenul din piele. Astfel, pielea își pierde elasticitatea și faci riduri.

Remedii naturale pentru insomnie

Medicamentele pentru somn nu sunt foarte indicate, însă poți apela la câteva metode naturiste care să te ajute să dormi. Suplimentele de calciu și magneziu, de exemplu, sunt foarte bune pentru tratarea insomniilor. Lavanda este o plantă la care poți apela când nu ai somn. Numeroase studii au arătat că este eficientă și nu este toxică. Pune câteva picături de lavandă într-un bol cu apă și lasă-te învăluită în aroma eliberată.

Meditația este o altă metodă care te ajută să adormi. Fă câteva exerciții de respirație înainte de culcare și vei scăpa de insomnie.

Sursa: unica.ro

 

Facebook Comments