Ce beneficii îți aduce un soft organigrama în departamentul HR?

by webeditor

Business administrator in action of manpower or human resource planning or business organisation on a virtual dashboard.

Deseori, companiile au nevoie de o prezentare a structurii ierarhice, lucru posibil cu ajutorul unui soft organigrama, inclus într-un software resurse umane. De aceea, departamentul de resurse umane poate primi solicitări de a crea organigrama companiei, pentru a o imagine de ansamblu asupra relațiilor dintre membrii echipei. O astfel de prezentare este necesară pentru ca angajații să înțeleagă mai ușor structura companiei, precum și rolurile lor în atingerea obiectivelor organizaționale. Un soft organigrama este modalitatea potrivită pentru profesioniștii HR să vizualizeze structura actuală, să opereze modificări la nevoie, și să le comunice la nivel de organizație.

Soft organigrama – pentru definirea clară a atribuțiilor angajaților

Structura organizatorică a firmei, realizată dintr-un software resurse umane, ajută la funcționarea optimă a unei companii. Comunicarea cu claritate a responsabilităților individuale este una dintre soluțiile utilizate pentru eficientizarea organizației. O organigramă bine documentată afișează raporturile existente între angajați și nivelul de interdependență dintre aceștia. În acest fel, atunci când au neclarități, salariații pot vizualiza structura companiei pentru a înțelege mai bine rolul lor sau pentru a afla cui trebuie să se adreseze într-o anumită situație. În plus, dintr-un soft organigrama ai posibilitatea de a genera rapoarte bazate pe ierarhia dintre membrii departamentelor interne, dar și pe baza unor structuri organizaționale predefinite. Reprezentarea grafică a structurii interne, existentă într-o organigramă, îi poate face pe membrii organizației să înțeleagă mai ușor legăturile dintre diferite poziții.

Cu un software resurse umane ai parte de funcționalități multiple

O aplicație destinată managementului de personal îndeplinește funcții complexe pentru o companie, pentru a simplifica cât mai multe proceduri interne, și pentru a crește productivitatea angajaților. Alături de un soft organigrama, un software resurse umane conține module pentru gestionarea pontajului, recrutare, onboarding, evaluarea angajaților, un portal al angajatului sau chiar o semnătură electronică. Toate acestea sunt create pentru a digitaliza procese recurente din cadrul departamentului HR, pentru a minimiza birocrația, dar și cu scopul de a reduce consumul de materiale consumabile.

Un software resurse umane ajută organizațiile să economisească resurse materiale, timp și energie pe termen lung, în timp ce operațiunile interne se desfășoară cu ușurință și cu rapiditate. În funcție de procesele pe care dorești să le simplifici, o aplicație de HR poate include și alte funcționalități pe lângă cele enumerate anterior, astfel încât să răspundă la cât mai multe dintre nevoile tale privind managementul resurselor umane.

Când ai nevoie de un soft organigrama?

Utilitatea unui program care permite crearea structurii organizaționale poate fi de mare ajutor într-o companie. Ca să-ți definești nevoile și pentru a afla dacă este necesar să investești într-un soft organigrama, poți lua în calcul următoarele indicii:

  • Compania te se află într-o creștere continuă a numărului de angajați;
  • Îți dorești simplificarea procedurii de onboarding dintr-un software resurse umane;
  • Ai nevoie deo structură clară a ierarhie din companie, accesibilă într-un singur loc;
  • Dorești să ai parte de o imagine de ansamblu a organizației tale;
  • Angajații din companie lucreză de la distanță sau într-un mod format hibrid.

Acestea sunt câteva dintre criteriile care te pot ajuta să decizi dacă implementarea unui soft organigrama este soluția potrivită pentru a eficientiza câteva dintre procesele interne, care va contribui la o experiență plăcută a oamenilor. Utilizarea softului este metodă intuitivă de a afla detalii complexe despre departamente și despre modul în care angajații se raportează unii la ceilalți.

Alege un software resurse umane de la UCMS by AROBS

Organizația ta poate beneficia semnificativ dacă optezi pentru un software resurse umane complex, în care regăsești un soft organigrama. Specialiștii din departamentul HR vor avea parte de instrumente digitale care le simpifice munca de zi cu zi, și vor avea mai mult timp să se concentreze pe alte activități, cu scopul de a dezvolta noi proceduri benefice organizației sau pentru a crește brandul de angajator.

UCMS by AROBS, cu o experiență de peste 25 de ani pe piața din România, a dezvoltat soluția True HR, cu 19 funcționalități distincte. Aplicația răspunde la o varietate de nevoi din sfera administrării de personal și este actualizată în permanență cu modificările legislative. Poți obține mai multe detalii despre softurile celor de la UCMS by AROBS printr-un email la sales@ucms.ro sau la telefon 0720 534 424.

Facebook Comments