Ce alimente nu trebuie reîncălzite

by Cristian Dobre

Alimentele care devin toxice prin reincalzire. Gătirea mâncărurilor proaspete în fiecare zi este o sarcină aproape imposibilă pentru toate acele persoane care, din motive profesionale, ajung acasă târziu în fiecare seară.

Cei mai organizați pregătesc cantități mari de alimente pentru congelare și reîncălzire pentru zilele următoare. Acesta este într-adevăr un truc de economisire a timpului, dar nimic nu ar fi posibil fără cuptorul cu microunde.

Cu toate acestea, acest aparat trebuie utilizat într-un mod sănătos și atent pentru a evita transformarea acestui instrument de bucătărie într-un instrument periculos.

Dar nu toată lumea știe că încălzirea anumitor alimente în cuptorul cu microunde poate prezenta mai multe riscuri pentru sănătate. Alimentele pot, de fapt, să își modifice proprietățile, provocând efecte nocive asupra organismului nostru.

Să descoperim cele 7 alimente pe care nu trebuie să le reîncălziți.

1) Alimentele care devin toxice prin reincalzire. Pui

Puiul poate fi păstrat cu ușurință la frigider câteva zile, dar cel mai bine ar fi să îl consumi după gătit. Este într-adevăr unul dintre alimentele anti-cuptor cu microunde. Întotdeauna ar fi mai bine să-l gătești într-un cuptor normal sau într-o farfurie. Prin încălzirea acesteia, proteinele sale pot schimba compoziția, provocând probleme digestive. Din acest motiv, se recomandă, de asemenea, încălzirea la o temperatură scăzută.

2) Ciuperci

Chiar dacă pot fi păstrate cu ușurință, ciupercile ar trebui să fie consumate întotdeauna dupa gatire. Astfel, toate proprietățile lor vor fi păstrate. La temperaturi excesiv de ridicate, ciupercile pot provoca balonare și dureri de stomac.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments