Cazurile de violență, mai puține cu 80% față de începutul anului trecut

by Adrian Pavel

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunţă că, în prima zi a acestui an, s-a înregistrat o scădere cu 80% a numărului de infracţiuni comise cu violenţă, faţă de începutul anului 2020. Angajaţii ministerului au avut, în 1 ianuarie, aproape 5.500 de intervenţii.

„Ne regăsim la începutul acestui an fără evenimente deosebite şi mulţumim cetăţenilor pentru responsabilitatea cu care au înţeles să petreacă aceste zile, dar mai ales noaptea dintre ani, ţinând cont de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a afirmat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, citat de stirpesurse.ro

Angajaţii MAI au intervent, în prima zi a anului, la 5.463 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. În ultimele 24 de ore, au fost gestionate peste 1.300 de intervenţii la situaţii de urgenţă.

Dajbog a amintit de acţiunea pompierilor şi activarea Planului Roşu de intervenţie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3, la Spitalul Municipal – Secţia Psihiatrie din Roman, judeţul Neamţ. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră. Nu au fost înregistrate victime, cadrele medicale şi pacienţii fiind evacuaţi la timp. Patru persoane s-au intoxicat uşor cu fum. Se pare că focul a pornit de la o ţigară aprinsă.

„În prima zi a anului s-a înregistrat o scădere a numărului de infracţiuni comise cu violenţă cu 80% faţă de începutul anului 2020”, a precizat Monica Dajbog.

Numărul autorilor de infracţiuni prinşi în flagrant este în creştere faţă de anul trecut, de la 85 la 143.

Facebook Comments