Caz cutremurător în Timiș! Tinere de la un centru pentru copii cu dizabilităţi, obligate să se prostitueze

by Andreea Radu

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat marţi percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, la locuinţele a şase persoane, acuzate că obligau tinere de la un centru de plasament pentru copii cu dizabilităţi din oraşul Recaş să se prostitueze, scrie agerpres.ro.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2017, cinci suspecţi au demarat activităţi de racolare a unor tinere cazate în Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş, pe care, ulterior, le obligau prin ameninţări şi violenţă să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi de pe raza oraşului.
„Astfel, din probele administrate rezultă că numita M.S., fostă beneficiară a Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş, este soră cu numita M.E., minoră, care în prezent se află în acest Centru, iar numitul V.R. este concubinul numitei M.S.. Începând cu anul 2017, M.S., la vremea respectivă beneficiară a Centrului, a racolat o persoană vătămată, pe care în repetate rânduri a ameninţat-o, bătut-o şi a obligat-o să părăsească Centrul, fiind aşteptată de concubinul său, V.R., după care cei doi au plasat-o la diferiţi clienţi, cu care au constrâns-o să întreţină relaţii sexuale. După părăsirea Centrului de Plasament, M.S. a continuat să racoleze şi alte fete aflate în Centru, exploatând în modalitatea arătată mai sus alte două persoane vătămate, dintre care una minoră”, spun procurorii.
Din declaraţiile altei persoane vătămate rezultă că, începând cu luna octombrie 2018, numita M.S. a încercat să o racoleze în vederea exploatării sexuale, iar pentru a o determina să facă acest lucru, în repetate rânduri, a ameninţat-o şi lovit-o cu pumnii şi picioarele. Ameninţările şi actele de violenţă au persistat, fiind făcute şi de către sora sa, M.E., până în cursul verii anului 2019, când persoana vătămată a cedat şi, astfel, a fost obligată să meargă la domiciliul unor clienţi, cu care a întreţinut relaţii sexuale.
Conform DIICOT, aceste fapte s-au întâmplat de mai multe ori, iar în unele situaţii, la ieşirea din Centru, persoana vătămată era aşteptată de M.S. şi V.R. care o conduceau cu autoturismul la domiciliul clienţilor. La începutul lunii septembrie 2019, întrucât persoana vătămată a refuzat să mai fie exploatată, cei trei au exercitat asupra sa ameninţări şi acte de violenţă fizică, fapte care au determinat-o să fugă din Centru.

Facebook Comments