Cătălina Toma s-a reîntors în showbiz

by Dana B.

Cine nu-și aduce aminte de Cătălina Toma, solista supranumită ”regina r&b” ce făcea furori în anii 2000 cu cea mai excentrică imagine din showbiz-ul vremii, și ale cărei succese muzicale rămân încă vii?

Pentru artista ce a ales să  părăsească piața muzicală românească în plină glorie, așteptarea a luat sfârșit. După 15 ani de încercări și minuțioasă pregătire, românca a scos pe piață un single cu faimosul C-Note, compozitor ale unor succese cântate de Rihanna, Backstreet Boys ori Jammie Foxx.

Este vorba de ”Fly”, melodie compusă în colaborare cu artistul nominalizat la Grammy, produsă de casa sa de discuri-Big SoundMusick-, piesă ce se găsește în toate magazinele digitale muzicale și care se află în probe la sute de stații radio de pe teritoriul Statelor Unite. Și conceptul grafic ce promovează noul single este unul șocant, așa cum ne-a obișnuit artista, copertă pe care chiar ea îl semnează.

Solist, inginer de sunet, compozitor și producător, Chad ”C-Note” Roper, artistul a fost nominalizat pentru prima oară la anualele Premii Grammy, cele mai importante trofee muzicale oferite anual de Academia Națională a Artelor și Științelor din Statele Unite ale Americii, pentru munca sa la albumul ”Loud” al Rihannei. În cariera sa a lucrat cupeste 50 de artiști de top, amintim: Estelle, Nas, John Legend, Plasure P, Brandy, Mary J Blige ori Michele Williams.

”Ușor, ușor m-am întors în industria muzicală. Este o piesă reușită ce face parte de pe un material complet și nou, viitorul album”, ne-a declarat artista a cărei poveste muzicală nu a ajuns la sfârșit, conform refrenului ce i-a adus faima (”Poveste fără sfârșit” feat BUG Mafia).

Descurajată de calitatea facilă a muzicii anilor 2000, solista a ales să înghețe toată munca sa, premiile și albumele scoase în țară, și a ales să plece în căutarea unui teritoriu în care piesele sale să fie privită cu seriozitate. Pionier al rhithm& blues-ului în România,  Cătălina Toma s-a stabilit în Los Angeles în urmă cu cinci ani, după o lungă perioadă petrecută la Londra.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments