Cât de mult ne ajută prezența animalelor

by Dana B.

Cainele este cel mai bun prieten al omului si il ajuta sa treaca peste necazuri prin simpla sa prezenta. Nu doar acest animal atat de fidel face bine la casa omului. Iti prezentam o lista cu animale pe care e bine sa le ai in preajma pentru a tine la distanta anumite probleme de sanatate. Prezenta animalelor in viata noastra aduce beneficii multiple. Cainele le tine companie celor mici si ii invata sa devina responsabili (le ofera mancare, se joaca cu ele, invata ca atitudine neplacuta are consecintele ei etc). Medicii veterinari si psihologii americani au ajuns la concluzia ca anumite animale depoziteaza energii pozitive atat de puternice incat ajuta la prevenirea bolilor psihice la oameni, scrie upsocl.com.

Cele 5 necuvantatoare care ‘au grija’ de oameni

1. Cainele

Dintre toate rasele de caini, labradorul este cel care ofera cel mai mult calm unei familii. Patrupedul reactioneaza agresiv in cazul unei violente domestice si nu ii suporta pe barbatii care se leaga de femei pe strada, lucruri constatate in urma unor experimente la care au participat sute de labradori.

2. Calul

Caii sunt utilizati de multe ori in tratamente neconventionale. Copiii care sufera de autism sau sindromul Down se simt bine in preajma cailor si devin mai comunicativi. De asemenea, batranii care sufera de Alzheimer manifesta o ameliorare a simptomelor dupa o ora petrecuta la hipodrom.

3. Greierele

Ok, nu ne certati, stim ca este o insecta si ca nu v-ati asteptat sa o gasiti aici, insa trebuia sa ii oferim si ei spatiu in acest top. Sunetele pe care le fac greierii sunt de mare ajutor pentru persoanele impulsive ori pentru cei schizofrenici. Acestia se tempereaza imediat la auzul chemarii greierilor.

4. Broasca testoasa

Broasca testoasa trateaza depresia, mai ales cea feminina, motivul pentru care este folosita de numerosi psihologi din intreaga lume pentru linistirea pacientilor. S-a constatat ca pacientii se exprima mai bine cand vorbesc despre problemele lor emotionale atunci cand in cabinetul psihologic este prezenta o broasca testoasa.

5. Iepurele

Iepurasii sunt folositi si ei in tot felul de tratamente psihologice. Au rolul de a trata fobiile oamenilor. Persoanele care iau in brate un iepure, mai ales daca acesta este foarte agitat, scapa treptat de fricile nejustificate de zi cu zi. De ce se intampla asta? Explicatia este logica: la contactul cu acest animal destul de sperios, dorind sa ii oferi protectie si dragoste, el se zbate pentru ca ii este frica. In acel moment pacientul isi da seama ca si fricile sale sunt doar in imaginatia lor.

 

Sursa: sanatatea.bzi.ro

Facebook Comments