Cât de important este micul dejun dacă ții la siluetă

by Cristian Dobre

Stim foarte bine cat de important este sa mancam dimineata si, cu toate astea, sunt zile cand sari peste prima masa a zilei. Poate nu stii insa ca obiceiul, deloc sanatos, aduce cateva kilograme in plus in fiecare an. Un studiu publicat de curand in Marea Britanie, si citat de Mediafax, arata ca persoanele care renunta la micul dejun de trei ori pe saptamana se pot ingrasa cu aproximativ 13 kilograme intr-un singur an, daca acestea nu sunt arse prin exercitii fizice practicate cu regularitate. Asta fiindca atunci cand nu mananci dimineata risti sa consumi un plus de 250 de calorii peste zi.

Studiul, realizat cu ocazia Breakfast Week – o campanie nationala realizata in Marea Britanie –, arata ca 45% dintre persoanele care nu mananca la micul dejun recunosc ca li se face foame pana in pranz, 30% dintre ele se plang ca sunt obosite, iar 14% spun ca lipsa primei mese ii face mai morocanosi.

Principalele motive invocate de respondenti au fost: lipsa senzatiei de foame (30%) si sacrificarea mesei pentru a petrece mai mult timp in pat (23%). Studiul a evidentiat, totodata, felul in care micul dejun influenteaza alegerile culinare pentru restul zilei. Cei care sar peste prima masa a zilei sunt mai dispusi sa opteze pentru un baton de ciocolata (27%) si o cutie de bautura carbogazoasa (10%) in timpul pranzului, in comparatie cu persoanele care mananca micul dejun in fiecare zi (13%, respectiv 4%). Evident ca simplul fapt ca nu sari peste micul dejun nu este suficient pentru a avea o silueta perfecta. Este important ce mancam si cat, in tot restul zilei.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments