CASTIGATORUL EUROVISION 2014 VA FI STABILIT SAMBATA NOAPTE, LA COPENHAGA

by Cosmin Mihuta

În total, reprezentanții a 26 de țări luptă pentru marele titlu al cântecului european. Un eveniment ce reunește cântăreți din întreaga lume și care a fost asociat deseori cu interese geopolitice în ceea ce privește voturile juriilor, Eurovision este o desfășurare de forțe atât din punct de vedere organizatoric, cât și din punctul de vedere al promovării media.

Finala începe la 22,00, ora României, fiind transmisă în direct pe TVR, și aduce show-urile deja cunoscute publicului din cele două semifinale (în urma cărora s-au calificat câte 10 concurenți) dar și, în premieră, spectacolele țărilor calificate automat în finală.

Cei care se vor întâlni pentru prima dată cu publicul Eurovision direct în marea finală sunt reprezentanții Marii Britanii, Franței, Germaniei, Spaniei și Italiei (cei mai mari finanțatori ai concursului, cunoscuți ca „Marele 5”) și Basim, reprezentantul Danemarcei, țara gazdă. Molly, reprezentanta Marii Britanii, a urcat pentru prima dată pe scena B&W Hallerne vineri, la prima repetiție cu public, iar Twin Twin, reprezentanții Franței, care vor cânta „Moustache”, au făcut show până și la conferința de presă, unde s-au urcat pe mese, au făcut tumbe și au imitat dansul concurenților Islandei alături de un jurnalist.

Finala Eurovision 2014 reunește artiști diferiți, de la muzicieni cu pregătire clasică până la cele mai tinere concurente de anul acesta, surorile Tolmachevi din Rusia (care au câștigat, în 2006, Eurovision Junior, ce a avut loc în România), până la personajul Conchita Wurst, creat de actorul austriac Tom Neuwirth, o femeie senzuală cu barbă, care și-a împlinit visul de a cânta pe scena Eurovision.

 

Sursa: http://www.agerpres.ro/eurovision-2014/2014/05/10/castigatorul-eurovision-2014-va-fi-stabilit-sambata-noapte-la-copenhaga-10-12-48

Facebook Comments