Casa unui bărbat a fost luată cu asalt după ce două icoane au început „să plângă cu lacrimi de mir”

by Florian Popa

Casa unui bărbat din satul buzoian Dâmbroca a ajuns loc de pelerinaj pentru credincioși, după ce aceștia au auzit că dintr-o icoană a Sfintei Parascheva ar fi început să curgă mir. Mai mult decât atât, la câteva zile, pe o altă icoană ce o reprezintă pe Maica Domnului, din aceeași locuință, ar fi început să se formeze picături de mir, potrivit stirileprotv.ro.
Vestea s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, iar locuința din Dâmbroca a fost împânzită de credincioși.
Fenomenul inexplicabil ar fi avut loc joia trecută, chiar de sărbătoarea Întâmpinării Domnului. Localnicii și credincioșii care au fost martori la eveniment consideră că este vorba despre o „minune”.
„Sunt foarte mulți oameni care au văzut «minunea» în doar câteva zile și nu este o glumă, ci ceva care depășește imaginația și orice explicațile. Broboanele care se preling pe icoane sunt uleioase și au miros de mir.Este un fenomen ciudat pentru toți cei care l-au văzut”, a declarat Mihai N, un bărbat care a văzut icoanele.
Proprietarul casei în care se produce fenomenul s-ar fi vindecat în mod miraculos de o boală incurabilă în urmă cu cinci ani, deși medicii nu îi mai dădeau nicio șansă de supraviețuire, arată sursa citată.
După ce s-a întâmplat acest lucru, bărbatul a devenit extrem de credincios și a început să meargă periodic la biserică și a devenit un exemplu pentru comunitate.
„Mulți vin din curiozitate, însă alții care suferă de diverse afecțiuni speră să se vindece cu acet mir colectat de la icoane. Cert este că oamenii în casa cărora se întâmplă „minunea” abia mai fac față vizitatorilor care devin pe zi ce trece mai mulți”, a spus o localnică.
Preoții din localitate au fost puși la curent cu fenomenul, dar momentan nu există o reacție oficială.

Facebook Comments