Cancerul este o boala care are nevoie de o alimentatie speciala. Mitul cum ca renuntam la carne este deja demontat. Medicii sustin ca bolnavii au nevoie de proteina animala pentru a duce boala pe picioare cat mai mult timp si pentru a se ajunge la rezultate pozitive.
”Recomandarile de nutritie pentru bolnavii de cancer sunt foarte importante. Ele sunt cuprinse intr-o ramura a nutritiei care se cheama onco-nutritie si este foarte important ca aceste recomandari sa fie in concordanta cu istoricul medical, alte boli care exista, dar si cu tipul de tratament oncologic efectuat.
Toti pacientii au nevoie ca alimentatia lor sa fie compusa din fructe si legume proaspete, au nevoie si de proteine de origine animala, dar si vegetala, asta inseamna ca nu eliminam total carnea din alimentatie. Celula canceroasa are un ciclu de functionare total atipic spre deosebire de celulele normale. Nu trebuie renuntat la carne, dar nu vorbim despre carnea rosie. Bolnavii pot consuma peste, carne de pui, carne de curcan”, spune medicul Adriana Nae la Antena 3.
Prezenta in compozitia ananasului a unei enzime care se numeste bromelina face din acest fruct unul cu efect anticancer. Bromelina afecteaza structura tumorilor, stopand sau incetinind evolutia cancerului, si influenteaza pozitiv dezvoltarea normala a celulelor sanatoase. Un mar pe zi tine doctorul departe din mai multe motive. Unul dintre ele este acela ca au in compozitie procianidina, o substanta care distruge celulele canceroase. Un alt motiv este prezenta in coaja de mar a unor compusi numiti triterpenoide care stopeaza cresterea celulelor canceroase, indeosebi a acelora depistate la ficat, sani sau colon.
Sursa: sanatate.bzi.ro