Care sunt beneficiile medicale ale uleiului de cânepă

by Cristian Dobre

De mai bine de 12.000 de ani canepa, una dintre cele mai versatile plante cultivate de om, este utilizata in medicina chineza, iar semintele sale sunt folosite ca remediu tonic si regenerant, atat in tratarea inflamatiilor, cat si pentru efectele sale laxative si diuretice.

Cu un ridicat continut de substante valoroase din punct de vedere terapeutic precum Omega 3, 6, 9, cannabinol, gamma-tocoferol si terpene, uleiul de canepa are efecte antiinflamatorii, antibacteriene, anticancerigene, antiepileptice si citoprotectoare.

Uleiul de canepa are numeroase efecte benefice pentru organismul uman, toate dovedite de studii medicale:

Diabet. Renumit pentru expertiza sa in Canabis Sativa, Raphael Mechoulam, profesor de Chimie Medicala si Produse Naturale la Universitatea Ebraica din Ierusalim, declara ca „CBD nu numai ca a impiedicat aparitia, dar a si oprit dezvoltarea diabetului”. Uleiul de canepa echilibreaza nivelul zaharului din sange, eficientizeaza efectul insulinei si amelioreaza complicatiile diabetului: angiopatia, neuropatia diabetica, insuficienta renala progresiva, afectarea retinei, riscul de infarct vascular, ulcerele varicoase, trombozele.

Sanatate cardiovasculara. Nivelurile ridicate de proteina C reactiva (CRP), o proteina produsa de ficat si prezenta in sange atunci cand in organism exista o inflamatie acuta, sunt legate de bolile cardiace. Intr-un studiu amplu realizat pe 13.000 de persoane, s-a constatat ca uleiul de canepa regleaza presiunea arteriala si ritmul cardiac, are actiune vasodilatatoare si de prevenire a formarii cheagurilor de sange.

Colesterol si tensiune. Daca aveti colesterolul marit, trebuie sa luati in considerare luarea unui supliment cu ulei de canepa. Cercetarile arata ca acizii grasi Omega 3-6-9 ajuta in lupta impotriva colesterolului.

Afectiuni dermatologice. Datorita continutului ridicat in Omega 3, 6, 9, a vitaminelor A, B, C, D, E si a canabidiolului, care inhiba glandele sebacee, uleiul de canepa produce lipide care regleaza acneea, seboreea si tenul uscat. In numeroasele conferinte sustinute de catre Academia Americana de Dermatologie, s-au expus beneficiile Uleiului de canepa in ameliorarea sau tratarea problemelor dermatologice precum ridurile, psoriasisul, eczemele si celulita.

Sistemul imunitar. Canabidiolul continut de catre uleiul de canepa moduleaza sistemul imunitar, incetineste productia de celule T si suprima memoria sistemului imunitar, astfel, reduce probabilitatea unor viitoare atacuri autoimune. Mai mult, acizii grasi ajuta flora intestinala, elimina toxinele, si scade timpul convalescentei.

Echilibrul hormonal. Canepa este singura planta comestibila care contine acid gamma-linolenic benefic in tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei. Cercetarile clinice publicate in Jurnalul Britanic de Farmacologie, sugereaza ca uleiul de canepa poate actiona ca un relaxant muscular. Prin urmare, poate ajuta la calmarea muschilor tensionati care provoaca crampe in timpul menstruatiei.

Osteoporoza si artrita. Aplicat pe piele, uleiul de canepa ajuta la scaderea durerii si a inflamatiei cauzate de artrita, confirma un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Internationale pentru Studiul Durerii (IASP) . De asemenea, uleiul de canepa inhiba durerea inflamatorie si neuropata, doua dintre cele mai dificile tipuri de durere cronica de tratat.

ULEI DE CANEPA 1000 mg de la Cosmo Pharm® este recomandat persoanelor care sufera de diverse afectiuni cardio-vasculare, angina pectorala, hipercolesterolemie, inflamatii si dureri articulare, astm bronsic, infectii virale sau bacteriene, afectiuni ale pielii (eczeme, psoriazis, acnee, acneea rozacee), migrene, sindrom premenstrual, ulcer gastric si duodenal, constipatie, apatie, depresie, afectiuni ale rinichilor, leucemie si lupus.

Sursa: ziare.com

Facebook Comments