Care sunt alimentele care balonează

by Cristian Dobre

Alimente care baloneaza. Acumularea de gaze intestinale, balonare, pantaloni care ne strang sau nu se mai incap, disconfort intestinal, crampe. Nu exista nimic mai neplacut dupa masa! Din pacate, dieta noastra joaca un rol important in aerofagie. Intr-adevar, unele alimente nu au egal in a face stomacul sa se umfle ca un balon. Pentru a evita acest disconfort, aruncati o privire la ce ati pus pe farfurie si limitati alimentele de mai jos!

Amintiti-va ca durerile de stomac isi gasesc cauza in mai multi factori. Daca starea dumneavoastra nu se imbunatateste, consultati un medic sau chiar un gastroenterolog.

Produsele lactate printre cele mai cunoscute alimente care umfla stomacul

Lactoza se gaseste adesea in produsele lactate. Cu toate acestea, fara a vorbi neaparat despre intoleranta, multi adulti nu au suficiente lactaze, enzime care permit o buna digestie a laptelui. Alegeti produse pe baza de lapte fermentat sau bogate in probiotice. Acestea vor echilibra usor flora intestinala datorita bacteriilor bune.

Mere

Nu ne asteptam sa le vedem in aceasta lista, merele fiind vazute mai mult ca alimente care slabesc decat ca alimente care fac stomacul sa se umfle. Cu toate acestea, merele ca perele sunt fructe foarte bogate in fructoza. Prin urmare, ele apartin asa-numitelor alimente FODMAP. La unii oameni, in special la cei cu sindrom de colon iritabil, unele zaharuri sunt fermentate excesiv. Acest lucru provoaca balonare si probleme digestive. Daca aveti impresia ca le digerati prost, luati in considerare gatirea un pic inainte de a le manca. In caz contrar, mestecati-le incet. Intr-adevar, mestecarea permite degradarea mecanica care faciliteaza digestia.

Alimente care baloneaza. Leguminoase si varza

Leguminoasele sunt alimente despre care se spune adesea ca va umfla stomacul. In ciuda beneficiilor lor, suntem adesea precauti la fasolea alba sau rosie, naut sau linte. Si nu gresim! De fapt, ca varza (varza de Bruxelles, conopida, varza alba, verde sau rosie, napi, broccoli etc.), acestea sunt alimente fermentabile. Cand intra in contact cu bacteriile din colon, acestea fermenteaza si produc mai mult gaz. Pentru a evita acest lucru, nu ezitati sa le inmuiati bine in apa inainte de a le gati bine inainte de a le consuma. Inmuierea si gatitul le va face mai digerabile.

Banane

De multe ori va recomandam sa mancati banane in caz de diaree … si nu este o coincidenta! Aceste alimente pot intr-adevar sa constipe si, prin urmare, sa duca la umflarea stomacului in consecinta. Pentru a evita problemele digestive, mancati banane coapte. Vor fi mai usor de digerat pentru corpul tau.

Alimente care baloneaza. Paine

Fie ca este vorba de faina de grau, secara sau orz, painea contine gluten. Si chiar fara a suferi de intoleranta la gluten, poate fi in continuare iritanta, mai ales ca fermentatia sa in intestin poate determina umflarea stomacului. Cu toate acestea, nu trebuie sa renunti la paine. Intr-adevar, painea integrala este mai bine digerata decat painea alba facuta din faina rafinata si, prin urmare, este o alegere mai buna! Ofera fibre mai insolubile bune pentru tranzitul intestinal. In plus, promoveaza mai rapid senzatia de satietate. Desigur, acest lucru este valabil si pentru paste, orez, prajituri si frisca pentru micul dejun. De asemenea, opteaza pentru cereale integrale.

Legume crude

Morcovii, castravetii si ridichile, de exemplu, contin o multime de vitamine si la inceput par bune pentru silueta. Cu toate acestea, corpul nostru tolereaza doar o anumita doza. Asadar, atunci cand mancam prea multe legume crude, fibrele lor ne pot irita intestinul si pot duce la umflarea stomacului. Prin urmare, le puteti consuma cu ochii inchisi, dar cu moderatie. Daca este posibil, consumati o data pe zi si asigurati-va ca mestecati bine pentru a le digera mai bine.

Bauturi racoritoare, in special pe baza de aspartam

Nu va fi o surpriza: dioxidul de carbon din bauturile carbogazoase face ca stomacul sa se umfle! In plus, sucraloza si aspartamul genereaza rezistenta la insulina. In general, intestinul subtire nu poate absorbi indulcitori sintetici. Prin urmare, acestea vor stagna in colon si vor fermenta, producand dioxid de carbon (CO2) si metan, de unde umflarea si gazele.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments