Care este adevărul privind stadionul UTA?

by Andreea Radu

USR Arad cere Primăriei Arad să facă publice documentele prin care s-a atribuit firmei Tehnodomus executarea de Lucrări de mărire a capacității peluzelor Stadionului UTA, împreună cu situațiile de lucrări și plățile efectuate.

Ceea ce dorim să aflăm este ce anume s-a angajat constructorul să execute în schimbul a 26,4 milioane de lei, plus TVA. Deși în realitate stadionul este departe de a fi finalizat, Tehnodomus și Primăria Arad vorbesc despre organizarea unor noi licitații pentru lucrări care să ducă la capăt investiția începută în 2013.

Conform SEAP, lucrările licitate și atribuite firmei Tehnodomus sunt: „lucrări pregătitoare cum sunt cele de demolare a unor clădiri, de dezafectare a unor instalații precum și de degajare și igienizare a terenului – lucrări de construcții a peluzelor, a tribunelor și a acoperișului spațial – lucrări exterioare în incinta și în afara incintei stadionului UTA (trotuare, platforme pietonale, alei carosabile și altele) – realizarea utilităților în incinta și în afara incintei stadionului UTA – servicii de proiectare specializată care constau în modificarea și completarea proiectului tehnic cu partea de structură a acoperișului general, a gradenelor și a corpului P+2, conform caietului de sarcini pentru tema de proiectare – studiu geotehnic. În cadrul construcțiilor de peluze si tribune sunt necesare atât lucrări de arhitectură, de rezistentă, de instalații electrice, sanitare, HVAC și termice cât și dotarea acestora cu scaune. Terenul de fotbal va fi dotat cu garduri modulate de protecție. Stadionul va fi dotat si cu tabelă de marcaj, siglă luminoasă și altele.

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Așa cum reiese din documentația la care avem acces, precum și din promisiunile lui Gheorghe Falcă din noiembrie 2015, stadionul UTA trebuia finalizat de Tehnodomus, în baza licitației din 2013, mai puțin gazonul și instalația de nocturnă.

Dincolo de întârzierile eterne, caracteristice actualei administrații, acum se prefigurează situația în care stadionul va rămâne neterminat. Deși documentația aferentă licitației și memoriul tehnic de arhitectură spun că stadionul trebuie finalizat cu echipamente, instalații, scaune, tabelă și sigla luminoasă, constructorul declară a lucrările sunt 99% gata.

Se pare că fostul primar PNL și constructorul s-au încurcat în calcule. Este limpede motivul pentru care a fost înlocuită copertina semitransparentă din PVC (prevăzută în proiect) cu banala tablă (economie de aproape jumătate de milion de euro pentru buzunarul constructorului). Acum, dacă nu mai sunt bani pentru a finaliza arena, cine răspunde pentru faptul că cetățenii vor trebui să acopere diferența? Cum să angajezi lucrări doar pentru o jumătate de stadion?

Vom afla care este adevărul, am solicitat din nou documentele pe care Primăria Arad a tot refuzat să ni le pună la dispoziție și vom merge în instanță. Până atunci, arădenii mai bifează o minciună și un eșec al administrației Falcă-PNL.

Facebook Comments