Care era visul studentului chinez care a murit în România

by Cristian Dobre

Zilele trecute, trupul neînsufleţit al unui adolescent din China a fost găsit la câţiva metri de gara din Roman. Băiatul ar fi vrut să coboare din vagonul aflat în mişcare, după ce ar fi încurcat gările. Tragedia putea fi prevenită dacă trenul ar fi avut măcar un sistem de închidere a uşilor.
În triajul gării din Roman, unde a fost găsit trupul lui Yuguo Yin, cadavrul a stat oră în zăpadă, înainte ca cineva să-l găsească. Nu l-a văzut nimeni nici când a căzut din trenul care tocmai plecase din staţie. Ar fi vrut să coboare, cred poliţiştii, crezând că a ratat gara. Tânărul de 16 ani venise în România în toamna anului trecut. Devenise student al Facultăţii de Litere din Bacău şi urma cursuri pregătitoare de limba şi literatura română.

„El a venit în România pentru patru ani. Era pasionat de Eminescu, era pasionat de literatura română. Îşi dorea foarte mult să traducă din literatura română în chineză. Moartea lui e acum anchetată de poliţişti. Tragedia putea să fie prevenită dacă uşile vagoanelor s-ar fi blocat automat după plecarea trenului din gară”,  a spus Brândușa-Mariana Amălăncei, decan al Facultăţii de Litere din Bacău, potrivit Observator.tv.

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments