UPDATE Căpitanul naționalei U20 este noul portar al Bătrânei Doamne! Vine împrumut, de la FCU Craiova

by Sorin Haut

UPDATE:

FCU Craiova a clarificat că portarul Robert Popa a fost împrumutat pentru următorul an la UTA și nicidecum vândut! Robert Popa va evolua sezonul viitor la UTA Arad sub formă de împrumut. Jucătorul FCU 1948, Robert Popa a fost împrumutat pe o perioadă de un an la echipa UTA Arad”, au ținut să precizeze oltenii, pe Facebook.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Căpitanul naționalei U20 a României, Robert Popa, este noul portar al UTA-ei! Născut pe 5 martie 2003, Popa a început fotbalul la CSM Râmnicu Vâlcea de unde a trecut la FC Argeș. În ultimele cinci sezoane a apărat poarta echipei FCU Craiova 1948, de unde a fost convocat la toate loturile naționale de juniori ale României. Popa a fost însă mai mult rezerva lui Gurău în sezonul trecut al SuperLigii, ca urmare a formei bune a colegului său dar și a faptului că a intrat în conflict cu cei din conducerea clubului. Până la urmă, oltenii au retrogradat în Liga a II-a.

UTA s-a mișcat repede în privința portarului, după ce l-a pierdut pe Alexandru Roșca, transferat definitiv de divizionara secundă CS Șelimbăr. Clubul sibian a activat clauza de cumpărare din contractul de împrumut, una deloc mare și și-a asigurat serviciile unui goalkeeper de mare viitor. De asemenea, Florin Iacob și Danylo Kucher se află la final de contract cu UTA și nu au încă înțelegeri de prelungire, astfel că transferul lui Popa era oportun și vine cumva la timp.

Până acum, UTA se mișcă bine în mercato, având deja patru noutăți: begianul Van Durmen, Râpă, Dumiter și portarul Popa, care se încadrează și la regula U21, aspect important. Se mai așteaptă confirmări de prelungire a contractelor și de la alți jucători, astfel că până la plecarea în cantonamentul din Slovenia, Rednic ar putea avea lotul conturat în mare măsură.

Facebook Comments