Căpitan la Lecce, arădeanul Vulturar a câștigat campionatul Primavera!

by Sorin Haut

Fotbalistul arădean Cătălin Vulturar a câștigat aseară campionatul Primavera, cea mai importantă competiție juvenilă din fotbalul italian! Finala de pe Mapei Stadium din Sassuolo, dintre Lecce și Fiorentina, s-a încheiat cu 1-0 pentru formația pregătită de Federico Coppitelli. Singurul gol al partidei a căzut la ultima fază din prelungiri (120+2), din capul fundașului suedez, Emin Hasic. Până atunci scorul a fost 0-0, la capătul unei partide în care formația din sudul Italiei a avut ocaziile mai importante.

Triumf după aproape două decenii!

Lecce câștigă din nou un campionat Primavera după 19 ani, precedentul fiind adjudecat de o generație în care se regăseau nume precum Mirko Vucinic, Valeri Bojinov și Graziano Pelle. Echipa în „galben-roșu” a dominat întregul sezon, a terminat prima sezonul regulat și i a mai jucat doar semifinala cu Sassuolo (scor 2-1) înainte de a se bate pentru trofeu cu Fiorentina, formație antrenată de fostul internațional italian, Alberto Aquilani.

Ex-utistul a ridicat trofeul!

Cei patru fotbaliști români, portarul Alexandru Borbei, fundașul Răzvan Pășcălău, mijlocașul Cătălin Vulturar și atacantul Rareș Burnete, au fost integraliști. Trofeul a fost ridicat de arădeanul Vulturar, căpitan la Lecce. Fotbalistul a plecat de la UTA în vara lui 2020 la gruparea salentină pentru 300 de mii de euro. Burnete a fost golgheterul competiției, cu 20 de reușite stagionale.

Facebook Comments