Când nu se recomandă ceaiul de coada șoricelului

by Adrian Topor
Please follow and like us:

Coada şoricelului este o plantă medicinală utilă atât în tratarea inflamaţiilor şi infecţiilor, cât şi în stimularea digestiei.

Florile plantei le pot înlocui cu succes pe cele de muşeţel având acelaşi efect antiseptic şi de reducere a inflamaţiilor, fiind utile şi ca protector împotriva radiaţiilor şi de refacere a straturilor deteriorate ale pielii, potrivit Ghidului plantelor medinale, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor.

Potrivit aceleiaşi surse, părţile aeriene ale plantei se recomandă în combaterea anorexiilor, ca tonic amar şi stimulent al imunităţii organismului. Infuzia de coada şoricelului se prepară dintr-o lingură de flori la o cană cu apă. Se beau trei-patru căni pe zi. Această infuzie este utilă şi în comprese şi spălarea rănilor. Pentru stimularea poftei de mâncare se prepară un decoct – timp de cinci minute – folosind o lingură de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Acelaşi decoct – trei-patru căni pe zi – se utilizează şi în reducerea hemoragiilor. Ceaiul de coada şoricelului este util şi în stimularea secreţiei de bilă. Decoctul din plata întreagă este contraindicat în hiperaciditate şi ulcer gastric. Nu se recomandă la gravide, iar la unele persoane, planta poate produce alergii.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments