Cancelarul german Olaf Scholz vine sâmbătă în România

by Andreea Radu

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, are programată pentru sâmbătă o vizită în România, potrivit agendei publicate pe site-ul guvernului german. Vizita sa în România are loc în contextul în care Partidul Socialiștilor Europeni (PSE) va organiza o conferință și o întâlnire a liderilor sâmbătă, 6 aprilie, la București.
“Suntem împreună – pentru Europa noastră! Candidatul comun al PSE Nicolas Schmit, președintele PSE Stefan Löfven, prim-ministrul României Marcel Ciolacu, cancelarul Germaniei Olaf Scholz, SPD Germania Spitzenkandidat și vicepreședintele executiv al PSE Katarina Barley și alți progresiști la nivel înalt se vor alătura susținătorilor și activiștilor pentru conferință”.
Vizita cancelarului german în România vine în contextul în care Europa se pregătește de alegerile din iunie. Miercuri, au venit la București președintele Consiliului European Charles Michel, prim-ministrul Belgiei Alexander De Croo, premierul Ungariei, Viktor Orban, și prim-ministrul Republicii Croația, Andrej Plenković, care au fost primiți la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, pentru a avea consultări privind Agenda Strategică a Uniunii Europene, scrie b1tv.ro.

Facebook Comments