Grindei a anticipat planurile Federaţiei, campionatele de rugby se pot relua la toamnă

by Rusu Flavius

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a elaborat un plan de revenire la normalitate în sportul cu balonul oval. Rugby-ul este un sport de echipă, astfel că sportivii nu se pot pregăti încă colectiv, mai ales că există contact.  Nicio echipă de rugby nu va reîncepe deocamdată pregătirea sportivilor, cluburile, ca şi în cazul baschetului sau handbalului, neavând puterea financiară de a respecta condiţiile de cantonament impuse de Ministerul Tineretului şi Sportului, a declarat pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Noi suntem prima federaţie care a depus ghidul de reintrare în activitate. Noi suntem pregătiţi să ne antrenăm, pentru că de intrat în competiţie poate în septembrie se va putea. Pentru că normal, un sportiv are nevoie între 6 şi 8 săptămâni pentru a reintra în formă. Noi ne-am dori să intrăm în perioada de pregătire, aşa cum se poate, câte trei persoane cu distanţare socială, dar deocamdată nu avem voie să intrăm nici în baze. La fotbal intervine puterea financiară, cluburile de rugby au bani să plătească atât pentru a intra în cantonament pe o perioadă lungă de timp? Deocamdată nu va începe nimeni pregătirea pentru că nu au puterea financiară, ca şi la baschet sau handbal. Cine poate face lucrul ăsta? Doar echipele puternice, care au o bază personală„, a declarat Petrache pentru AGERPRES.

În ceea ce priveşte reluarea competiţiilor interne, Petrache a avansat ideea că acest lucru s-ar putea întâmpla în septembrie. „Noi am propus ministerului să începem SuperLiga undeva în septembrie. Nu vrem să îngheţăm competiţia, pentru că avem timp să jucăm. Dorim ca până la finalul anului să încheiem toate campionatele, iar anul viitor să schimbăm structura de campionat, să înceapă primăvara devreme şi să se termine în toamnă târziu„, a mai spus Alin Petrache. Planurile Federaţiei au fost anticipate şi de antrenorul-jucător al CS Universitatea Arad, Marian Grindei, care spunea că există două variante pentru rugby, iar una era “continuarea cu returul din septembrie, pentru ca la anul să trecem la sistemul primăvară-toamnă, să se joace în acelaşi an calendaristic.”

CSU Arad aşteaptă clarificări oficiale din partea FRR şi abia apoi îşi poate face planuri în privinţa revenirii la antrenamente, care oricum se amână: “Nu am stabilit încă nimic, avem timp suficient pentru a ne pregăti. Am înţeles că abia în august vom putea relua antrenamentele colective cu mingea, cu un contact uşor. Probabil săptămâna viitoare va anunţa şi federaţia, oficial, sistemul competiţional şi ne vom putea face planuri mai multe”, ne-a declarat Marian Grindei.

CS Universitatea Arad ocupă locul şase la mijlocul sezonului în Divizia Națională de rugby, iar din septembrie ar putea să se dea startul returului. Adversarii „studenților” sunt, în ordine: CS Năvodari (acasă), RC Gura Humorului (în deplasare), Știința Petroșani (acasă),  CSM Bucovina Suceava (în deplasare), RC Bârlad (acasă), RC Grivița București (acasă) și CSM Galați (în deplasare).

 

 

Facebook Comments