Campioana Sepsi s-a calificat în premieră în grupele Euroligii! Aradul nu s-a înscris în cupele europene

by Sorin Haut

ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în premieră în Euroliga feminină de baschet, după ce a învins echipa letonă TTT Riga, cu scorul de 63-62 (12-14, 18-13, 16-12, 17-23), miercuri seara, în deplasare, în manşa secundă a turului preliminar. Campioana României se impusese în primul meci cu 59-54.

După un început mai greu la Riga, Sepsi-SIC a preluat controlul şi cu zece minute înainte de final avea un avans de şapte goluri pe tabelă, 46-39. Cu 94 de secunde înainte de final, avantajul covăsnencelor era de nouă puncte (63-54), dar calificarea era asigurată, astfel că au permis balticelor să se apropie.

Suedeza Ellen Nystrom a fost cea mai bună jucătoare de la Sepsi-SIC, cu 21 puncte, 3 recuperări, susţinută de Borislava Hristova, 16 p, 6 rec, Morgan Green, 8 p, 5 rec, 15 pase decisive.

De la gazde s-au evidenţiat Vanesa Jasa, 17 p, şi Dekeiya Cohen, 10 p, 5 rec.

Echipa baltica este una dintre cele mai prestigioase competitoare ale Euroligii, având 18 trofee continentale câştigate în perioada 1960-1982, sub numele de Daugava.

Echipa covăsneană va evolua în Grupa A a Euroligii, alături de Fenerbahce Alagoz Holding Istanbul (Turcia), Beretta Famila Schio (Italia), Valencia BC (Spania), LDLC Asvel Feminin (Franţa), AZS UMCS Lublin (Polomia), Casademont Zaragoza (Spania) şi Diosgyori VTK Hun-Therm (Ungaria).

Primul meci al campioanei României este programat pe 4 octombrie, în Spania, contra lui Casademont Zaragoza.

Universitatea Cluj-Napoca a părăsit EuroCup Women

Într-o alta partidă disputată aseară, în returul calificărilor pentru sezonul regulat al EuroCup Women, Universitatea Cluj-Napoca a cedat în deplasarea din Grecia, 60-65, cu Eleftheria Moschatou. Prima manșă, jucată la Cluj, a fost de asemenea adjudecată de gruparea elenă, care avansează astfel în grupele EuroCup, acolo unde va fi prezentă și vicecampioana României, CSM CSU Constanța. Medaliata cu bronz din sezonul trecut, FCC UAV Arad, nu s-a înscris în acest an în cupele europene.

Facebook Comments