Campioana mondială a plecat acasă! Brazilia e în optimi

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Brazilia s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins echipa Serbiei cu scorul de 2-0 (1-0), pe Stadionul Spartak din Moscova, în grupa E, pe care a câştigat-o. Selecao s-a impus fără probleme prin golurile marcate de Paulinho (36) şi Thiago Silva (68), după cel mai bun joc al său în grupă.

Elveţia s-a calificat şi ea în optimile de finală, după ce a remizat cu selecţionata Costa Ricăi, 2-2 (1-0), la Nijnîi Novgorod, tot în grupa E. Au marcat Blerim Dzemaili (31) şi Josip Drmic (88), în timp ce Kendall Waston (56) şi Yann Sommer (autogol, 90+3) au înscris golurile echipei latino-americane.

Brazilia a câştigat grupa şi va juca în optimi cu selecţionata Mexicului, clasată pe locul secund în Grupa E, în timp ce Elveţia va înfrunta câştigătoarea Grupei E, Suedia.

Germania, campioana en titre, a fost eliminată de la Cupa Mondială din Rusia, după ce a fost învinsă de Coreea de Sud, cu scorul de 2-0 (0-0), la Kazan, în ultimul său meci din grupa F. Kim Younggwon şi Son au marcat pentru asiatici, în minutele de prelungire, facilitând astfel calificarea nesperată în optimi, a Mexicului, învinsă cu 3-0 de Suedia.

Golurile au fost înscrise de Ludwig Augustinsson (minutul 50), Andreas Granqvist (62) şi Edson Alvarez (74, autogol). Germania a încheiat grupa pe ultimul loc, cu o singură victorie, 2-1 cu Suedia, obţinută în prelungiri, şi două eşecuri 0-1 cu Mexic şi 0-2 cu Coreea de Sud.

Suedia a câştigat grupa, cu 6 puncte (golaveraj 5-2), iar Mexicul a terminat pe locul 2, tot cu 6 puncte (golaveraj 3-4). Locul 3 i-a revenit Coreei de Sud, 3 puncte (golaveraj 3-3), iar Germania a terminat ultima, cu 3 puncte, (golaveraj 2-4).

AGERPRES

Facebook Comments