CAMPIOANA LASA GARDA JOS: UNIV.GOLDIS ICIM – CSU ALBA IULIA 59-61

by webeditor

Univ.Goldiş ICIM Arad şi CSU Alba Iulia şi-au dat întâlnire, în această aseară, pentru a 5-a oară în acest sezon, cele două echipe înfrântându-se în etapa a 8-a din cadrul Ligii Europei Centrale. Cum ambele sunt deja calificate la turneul final din primăvară, miza a fost mai puţin importantă, dar chiar şi aşa, rivalitatea şi orgoliile au dat naştere unui meci foarte interesant, decis în ultimele secunde. Meciul din Polivalenta arădeană le-a revenit pe merit oaspetelor, care au controlat per total jocul, scor final 59-61 (14-15, 10-14, 14-16, 21-16). “Galben-albastrele” au făcut cel mai slab meci de până acum din acest sezon, doar Engelman ridicându-se la un nivel optim.

Revanşa trupei lui Popov

După un prim sfert în care s-a mers cap la cap, încheiat cu 15-14 în favoarea oaspetelor, Alba Iulia a preluat iniţiativa şi conducea la pauza mare cu 29-24. Jucătoarele lui Araujo au lăsat impresia că pot reveni, egalând la 31 în debutul sfertului 3, dar oaspetele au revenit rapid la timonă, 31-39 în minutul 26 şi 38-45 după 30 de minute. CSU a început în forţă şi sfertul 4, iar la scorul de 51-40 în favoarea sa, minutul 33, conturile păreau încheiate. Numai că Miroslav Popov a scăpat iar jocul din mână, iar Aradul a revenit fantastic în doar 5 minute, egalând la 55 şi apoi conducând cu 57-55 în minutul 38.

Un nou final electrizant

Epuizate din cauza cursei permanente de urmărire, arădencele au cedat în ultimele secvenţe, iar Mandic, cu două coşuri la rând, plus Cadjo, cu o reuşită, le-a readus pe oaspete în avantaj. Inepuizabila Engelman putea aduce bucuria cu două secunde înaintea finalului, dar aruncarea sa de „3” a dat greş, iar Alba Iulia s-a impus cu 61-59, spre bucuria celor din cetatea Unirii. Pentru Univ.Goldiş ICIM au evoluat: Engelman 19 (1×3), Williams 15, Rhoads 10, Brosovszky 6 (2×3), Broomfield 5, Cosby 4, Milovanovic şi Crăciun. CSU Alba Iulia a răspuns cu: Mandic 12 (2×3), Salley 11 (1×3), Părău 8, Reed 8, Whittington 6, Cadjo 6, Nagy 4, Toma 4, Brown 2 şi Uiuiu.

Echilibru în meciurile directe

Univ.Goldiş ICIM cunoaşte prima înfrângere în Liga Europei Centrale, dar rămâne favorită la primul loc după sezonul regulat. Scorul meciurilor directe între Arad şi Alba Iulia devine 3-2, cele două echipe urmând să se înfrunte din nou pe 9 februarie, tot la Arad, în cel mai important meci al iernii, decisiv pentru stabilirea primului loc în Liga Naţională înainte de play-off. Până atunci, Brosovszky şi colegele sale vor disputa duminică un nou derby în campionat, în faţa eternei rivale din Târgovişte.

Facebook Comments