CAMPIOANA DEFILEAZA SPRE PLAY-OFF: UNIV.GOLDIS ICIM – CST ALEXANDRIA 76-58

by webeditor

Univ.Goldiş ICIM şi-a continuat în această seară marşul spre play-off, cu un nou meci de campionat. Jocul cu CST Alexandria era programat pentru mijlocul săptămânii viitoare, dar cele două echipe au căzut de acord să se înfrunte ceva mai repede, în devansul etapei a 24-a. Variantă convenabilă atât pentru arădence, care în week-end-ul 15-16 martie sunt la Alba Iulia, pentru turneul final al Ligii Europei Centrale, cât şi pentru oaspete, care au profitat de deplasarea de ieri de la Timişoara, evitând astfel un nou drum peste doar câteva zile, până la Arad. Revenind la meci, să spunem că Jose Araujo nu a putut conta astăzi, pe lângă deja cunoscuta absenţă de durată a americancei Williams, nici pe Moni Brosovszky, care acuză dureri la spate.

Americancele şi-au făcut datoria

Problemele de lot au trecut însă neobservate atâta timp cât Alexandria, ocupantă a locului 5 în clasament, se află în scădere de turaţie, trupa teleormăneană fiind învinsă surprinzător şi aseară, la Timişoara, scor 75-68. Venită în doar 8 jucătoare, cu ex-arădencele Voicu (Rus) şi Şipoş în lot, gruparea oaspete a fost depăşită clar de liderul Ligii Naţionale. În faţa a 2-300 de spectatori, Univ.Goldiş ICIM a preluat iniţiativa încă din start, conducând cu 9-2, 18-6 şi 23-15 după primul sfert. Alexandria a dat semne de revenire în debutul actului doi, când s-a apropiat la 23-18, dar au urmat 3 minute de forcing arădean, cu 12 puncte înscrise şi nici unul primit, 35-18 în minutul 14. De remarcat că încă din prima parte a jocului Araujo a rulat, cu excepţia mezinei Manea, jucătoarele avute la dispoziţie. Doar aşa au reuşit şi oaspetele să menţină o diferenţă rezonabilă, 46-31 la pauza mare.

Araujo a rulat tot lotul: Brosovszky, accidentată

Cu cele patru americance în zi bună şi superioară net sub panouri, campioana „en-titre” şi-a impus jocul şi în partea a doua. Diferenţa maximă s-a consemnat în minutul 26, scor 61-36, pentru ca la finalul sfertului 3 tabela Polivalentei să indice scorul 63-41. În ultimele 10 minute, Univ.Goldiş ICIM a pierdut sfertul 4 pe mâna rezervelor, dar la final am consemnat o victorie clară a liderului, scor 76-58 (23-15, 23-16, 17-10, 13-17). Pentru echipa arădeană au evoluat: Rhoads 17, Cosby 14 (1×3), Engelman 14, Broomfield 13, Crăciun 7, Manta 6, Mercea 3, Milovanovic 2, Moraru şi Manea. CST Alexandria a răspuns cu: Voicu 24, Chivu 13 (1×3), Teodorescu 6 (2×3), Principe 6, Şipoş 4, Arnold 2, Ştefan 2 şi Alecu 1. Cu primul loc asigurat după sezonul regulat şi mare favorită la titlu după transferul americancei Coker, Univ.Goldiş ICIM pregăteşte în linişte turneele finale ale Ligii Europei Centrale şi Cupei României, programate în această lună la Alba Iulia, respectiv Târgovişte. (sportularadean.ro)

Facebook Comments