CAMPANIE DE PREVENIRE: „INFRACTORII TE POT CUNOASTE MAI BINE DECAT CREZI!“

by Cosmin Mihuta
Politiştii vor demara începând de săptămâna viitoare,  o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe şi din autoturisme intitulată „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”. În perioada mai-septembrie 2014, Poliţia Română, în parteneriat cu Groupama Asigurări, desfăşoară o campanie intitulată „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”, având ca scop informarea populaţiei asupra modului de prevenire a furturilor din locuinţe şi din autoturisme. În cadrul campaniei, poliţiştii vor oferi recomandări populaţiei pentru a nu deveni victimele hoţilor.
Campania va debuta luni şi la Arad, unde poliţiştii  de prevenire şi de proximitate vor vizita asociaţiile de locatari, din  toate cartierele municipiului. Şi locuitorii din judeţ vor fi informaţi de către poliţişti despre cum speculează infractorii neglijenţa lor  şi mai ales despre cum să se ferească de  hoţi,astfel de acţiuni urmând să fie organizate de către poliţiştii  de prevenire şi de proximitate.
Recomandări preventive pentru siguranţa locuinţei: echiparea uşilor cu sisteme de prindere solide, inclusiv cu bol­ţuri care să asigure protecţia; mon­tarea interfonului, care descurajează orice hoţ; a lăsa impresia că în apartament sau în casă mai locuieşte cineva; la plecarea de acasă, a se verifica dacă este închisă uşa şi dacă este pusă siguranţa; dacă a dispărut o cheie, trebuie înlocuită imediat încuietoarea sau lacătul, pentru că acea cheie e posibil să fi fost sustrasă; ferestrele duble oferă mai multă protecţie decât cele simple; este indicat ca, în funcţie de posibilităţi, să se încheie un contract de asigu­rare a bunurilor cu o firmă de spe­cialitate; dacă vecinii sunt cei plecaţi şi se observă ceva suspect la apartamentul lor (persoane necunoscute, urme de forţare etc.) trebuie telefonat de îndată la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.
Facebook Comments