CALIN POPESCU TARICEANU, NOUL PRESEDINTE AL SENATULUI

by Cosmin Mihuta

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Senatului, obţinând 93 de voturi. Candidatul Marius Obreja (propus de PNL) a întrunit 45 de voturi „pentru” şi 108 voturi „împotrivă”, iar Dumitru Oprea (propus de PDL), 15 voturi „pentru” şi 133 de voturi „împotrivă”. Alte patru voturi au fost anulate.Tăriceanu a anunţat, la începutul şedinţei, că în urma demisiei sale din PNL va activa în continuare ca independent.

Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a declarat, luni, în plen, că senatorul Călin Popescu Tăriceanu a fost propus de un grup „ilegitim” la preşedinţia acestui for legislativ, potrivit Regulamentului.

„Astăzi aţi fost propus de un grup ilegitim, pentru că articolul 16 din Regulamentul Senatului spune foarte clar: un grup parlamentar poate fi constituit şi va funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin 7 senatori care au fot aleşi pe listele acelui partid. Dumneavoastră, în PC, nu aveţi decât 6 oameni, al şaptelea nici măcar în alianţă nu a funcţionat, fiind la PPDD. Deci eliminaţi un grup care v-a propus, altfel, nu contestăm rezultatul final al votului, dar procedural, este incorect”, a declarat Dumitru Oprea în plen, după anunţarea rezultatului votului pentru şefia Senatului.

Facebook Comments