CALIMENTE IL ACUZA PE GABRIEL OPREA CA VREA SA RAMANA LA INTERNE

by Cosmin Mihuta

Deputatul PNL Mihaita Calimente sustine ca Gabriel Oprea, care a preluat interimatul la Ministerul de Interne, i-a dat deja afara pe sefii din politie numiti cu recomandarea PNL si face presiuni asupra lui Victor Ponta sa fie el numit ministru, nu Klaus Iohannis.

„Lucrurile au fost clare de la inceput, batalia nu s-a dat nici pentru crearea unui post de viceprim-ministru in plus, domnul Constantin a fost bagat in aceasta ecuatie ca sa poata renunta la el dupa aceea. Batalia s-a dat pentru Ministerul de Interne, acolo a fost pus un om, ma refer la domnul Oprea, care, daca ar fi fost pus interimar, nu facea ce a facut acolo. Domnul Oprea, in cele 3-4 zile cat se presupune ca ar fi durat pana ar fi venit domnul Iohannis, a schimbat jumatate din personalul ministerului din functiile de conducere, a schimbat vreo 6-7 pana la 10 sefi de politii judetene care erau numiti de Radu Stroe interimar si care erau, intr-un fel, sa spunem numiti cu recomandarea PNL. Deci, in 3-4 zile el a schimbat tot ce se putea schimba ca sa nu mai existe nicio urma de influenta a PNL in Ministerul de Interne„, a declarat deputalul liberal, luni, la postul B1TV.

Mai mult, acesta spune ca adevaratul responsabil de blocajul guvernamental ar fi, de fapt, presedintele UNPR, Gabriel Oprea. „Noi stim precis ca, de fapt, cuiul lui Pepelea este ca domnul Oprea nu vrea sa mai paraseasca acest minister si asta este fapt lucrul pe care nu mai vrea sa il faca domnul Ponta, nu functia de viceprim-ministru”, a declarat Calimente.

Deputatul arădean are o mai veche problemă cu uneperistul Gabriel Oprea, problemele adâncindu-se o dată cu schimbarea şefului poliţiei arădene. Din informaţiile noastre, Mihai Caliment n-ar fi digerat prea uşor numirea comisarului şef Ioan Tamaş la conducerea poliţiei arădene, căruia i-ar fi băgat beţe-n roate şi în trecut, ca să nu ajungă inspector şef. O dată cu numirea lui Oprea, şi influenţa lui Calimente la Ministerul de Interne a scăzut foarte mult, un motiv în plus ca deputatul să-l urecheze public pe şeful UNPR.

 .

Facebook Comments