CALIMENTE DESPRE „FRATELE“ FALCA: A VENIT LA ARAD CU PUNGA DE UN LEU SI HAINELE DE PE EL

by Cosmin Mihuta
Please follow and like us:

Între PDL şi PNL Arad avem, de câteva săptămâni, o frăţie ca în filme, cu declaraţii care mai de care mai dulci între liderii celor două partide, care mai acum vreo trei, patru luni se urau de moarte. Uite, însă, ce poate face ciolanul din om, cum poate să-i adune laolaltă, atunci când e vorba de funcții și beneficii, cum sunt de exemplu funcțiile de viceprimari din județ. Dacă astăzi cel mai tare cuplu din politica locală e Falcă – Calimente, nu la fel stăteau lucrurile în trecut, când liberalul Mihăiţă Calimente îl făcea în toate felurile pe Gheorghe Falcă. Şi nu numai pe Falcă, ci pe toţi cei cu care astăzi stă la masă şi împarte bucate.

Să vedem ce zicea Mihăiţă Calimente despre colegul său de scenă Gheorghe Falcă, în 1 octombrie 2012, într-un articol publicat de ziare.com. „Calimente crede că criteriile de integritate nu au cum să fie respectate, întrucât „jumătate dintre parlamentarii PDL sunt tâlhari şi jumătate sunt lotri”. El a exemplificat cu situaţia de la Arad, unde se află colegiul pe care îl reprezintă în Parlament.

„Toti cei şapte parlamentari PDL de la Arad, printre care si Igaş (Traian Igaş, senator PDL, fost ministru de Interne – n.r.), când au început activitatea parlamentară nu aveau lacrimi să plângă, iar acum nu mai pot de case, de maşini şi de terenuri. În faţa unei analize serioase nu-şi vor putea demonstra averea pe care şi-au construit-o în opt sau în patru ani de când sunt parlamentari, că n-au cum. Pentru că-i cunosc de când au venit în politică. Şi asa cum domnul Falcă (Gheorghe Falcă, primarul Aradului – n.r.) a venit cu o punga de un leu şi cu hainele de pe el, la fel au venit şi ăştia. Vin săraci de la ţară şi acum nu mai pot de fiţe. Şi atunci despre ce criterii de moralitate vorbim? La Partidul Democrat nu e cazul”, declara deputatul Calimente pentru ziare.com.

Iată că după nici doi ani, Calimente se simte foarte bine la masă cu tâlharii şi lotrii de la PDL Arad, nu mai are o problemă că Cionca, Igaş, Tipei sai Boghicevici, care nu aveau lacrimi să plângă când au intrat în politică şi au venit săraci de la ţară, iar acum au fiţe şi nu mai pot de case, maşini şi terenuri. Aşa cum liberalul Calimente nu mai are o problemă că punga de un leu cu care a venit Falcă la Arad s-a umplut de verzişori, iar primarul o duce astăzi extrem de bine. Cum nici cei menţionaţi n-au o problemă că fratele Calimente i-a făcut în toate felurile şi se simt şi ei bine cu el la masă. Dacă e pentru un scop nobil, adică să pună mâna pe putere, se poate trece peste micile orgolii sau înjurături. Şi peste scuipaţii încasaţi în ultimii zece ani.

 

Cosmin Mihuța

[email protected]

 

Foto: stareanatiunii.com (T)

Facebook Comments