Calimente, despre accidentul aviatic: „Munţii Apuseni nu sunt Valea Prahovei”

by Sida Voicu

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente, membru în Comisia de Apărare, crede că o triangulaţie prin care să fie determinată locaţia victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni era aproape imposibil de realizat.
„Nu ştiu dacă putea fi realizată acea triangulaţie acolo, dacă existau destule celule ale operatorilor de telefonie mobilă. Munţii Apuseni nu sunt Valea Prahovei, unde există foarte multe antene şi unde turiştii pot fi reperaţi destul de uşor”, a spus deputatul PNL, la Antena 3.
„În zona judeţului Alba, unde s-a întâmplat accidentul, nu există asemenea celule. Cele din judeţul Cluj au reperat epava. Chiar şi domnişoara doctor care a ajuns printre primii acolo a folosit un telefon fix, pentru că nu avea semnal în satul respectiv. Se ştie foarte bine că acolo sunt zone întregi neacoperite”, a adăugat Calimente.
Deputatului i s-a amintit faptul că doctorul Zamfir a stat la telefon cu cei de la 112 zeci de minute, dar parlamentarul consideră că „dacă există doar acel receptor, nu se poate face o triangulare pentru a determina latitudinea şi longitudinea”.
Lui Mihăiţă Calimente i s-a spus că acest lucru a fost reuşit într-un experiment realizat de Observator şi Antena 3, dar deputatul crede că totul este doar „o glumă”. „Vă spun eu că este o glumă. Acolo se poate vedea, eventual, o hartă, care să arate nişte localităţi”, a precizat liberalul.

Facebook Comments