Călătoria cu trenul din România spre Ungaria, gratuită pentru refugiații din Ucraina

by Florian Popa

În urma unui acord între CFR Călători și MAV Start, de sâmbătă seară, călătoria refugiaților care pleacă din România spre Ungaria este gratuită, anunță compania de transport feroviar pentru călători din România, scrie antena3.ro.
CFR Călători va emite biletul gratuit până în frontieră, iar conductorul MAV, mai departe pe teritoriul Ungariei până la Budapesta sau până la următoarea frontieră.
De asemenea, ca urmare a cererii ridicate în traficul internațional, CFR Călători a luat măsuri pentru deschiderea a 7 case de bilete in trafic intern si două international în Gara de Nord.
Biletele acordate cu titlu gratuit vor permite circulația pe teritoriul național pentru persoanele refugiate dar și continuarea călătoriei dincolo de frontieră, după ce vor primi de la operatorul feroviar ungar, în tren, alte bilete cu titlu gratuit.
Pentru cetățenii care nu au statut de refugiat și care doresc să achiziționeze bilet pentru cursele feroviare internaționale raman deschise cele două puncte de vânzare dedicate lor.
Pentru deplasările interne, cetățenii care nu beneficiază de gratuitate pot achiziționa bilete de la toate celelalte ghișee.
Cetățenii străini care provin din Ucraina, călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători.

Facebook Comments