Bursa transferurilor din Liga 1: CFR Cluj face spectacol şi în mercato, UTA şi Sepsi – cele mai interesante mutări ale iernii!

by Sorin Haut

Perioada de transferuri nu a fost foarte spectaculoasă în Liga 1, cu toate că liderul la zi al campionatului, CFR Cluj îi pune la dispoziţie lui Dan Petrescu un lot din ce în ce mai puternic. Venirile atacanţilor Dugandzic şi Buş, plus achiziţionarea începând cu data de 1 iulie a utistului Roger, posibil să ajungă în Gruia chiar din această iarnă, fac din campioana “en-titre” o formaţie greu de bătut şi în acest sezon. CFR-ul e aproape să îl aducă şi pe decarul Chindiei, Cristi Neguţ, în schimbul căruia va trimite împrumut doi jucători la Chindia Târgovişte, pe ex-utistul Denis Rusu şi Mihai Butean, fundaş dreapta dorit şi de Laszlo Balint, la UTA. În schimb, CFR s-a despărţit de cinci jucători, cele mai sonore nume fiind Mailat, cedat la Botoşani, Denis Ciobotariu, împrumut la FC Voluntari sau Tahiri, transferat de olandezii de la Heerenven. Alibec este şi el ca şi plecat, iar Omrani are o situaţie incertă. “Bătrâna Doamnă” a fost poate, după liderul Ligii 1, cea mai activă echipă în mercato, reuşind să se despartă de cinci nume importante, plus brazilianul Roger, încă în “stand-by” pentru partea a doua a campionatului, dar să şi aducă alţi patru jucători, toţi de atac!

Dugandzic, Buş, Budescu, Roger şi Cardoso – cele mai tari transferuri!

Lituanianul Lauzkemis, canadianul Ongaro, nigerianul Otele şi fostul atacant al lui Napoli, Dumitru Cardoso, sunt mutările cu care UTA vrea să facă spectacol în partea a doua a sezonului. În schimb, Balint a renunţat la alţi cinci jucători, Tomozei, Florin Ilie, Bustea, Antal şi Hora şi e pe cale să îl piardă şi pe Roger. Sepsi, prin aducerea iminentă a lui Budescu, face poate cea mai tare mutare a iernii, conducerea de acolo dovedindu-se mai transparentă decât cea a UTA-ei în privinţa lui Cardoso, în sensul că a şi anunţat pe ce perioadă a semnat fotbalistul, respectiv până în vară şi ce salariu va avea, 10.000 de euro.

Revelaţiile FC Voluntari şi Rapid transferă şi ele pentru play-off

Nou promovata şi una din revelaţiile turului, Rapid Bucureşti a mutat bine, cu ieşeanul Onea, atacantul slovac Vojtus, fost la CFR Cluj şi fundaşul lateral argentinian Acuna, adus din Ecuador. Chindia şi FC Voluntari au punctat şi ele, dar doar prin împrumuturi, la ilfoveni ajungând un interesant vârf ivorian de 20 de ani de la Parma, cu junioratul făcut la Empoli, Muhamed Olawale. Arlauskis se antrenează şi el cu Voluntariul, dar şansele să semneze cu trupa lui Ciobotariu sunt mici. FCSB şi CSU Craiova nu au mişcat mai nimic pe piaţa transferurilor, sau cel puţin nu au ieşit în evidenţă până acum.

Becali nu mai bagă mâna în buzunar, iar Craiova a renunţat la titlu

De altfel, Gigi Becali a anunţat că nu mai vrea să investească în această iarnă, echipa sa având oricum un lot destul de valoros, cu golgheterul Florin Tănase rămas în cele din urmă la echipă. Ba chiar l-a lăsat să plece pe Budescu, jucător de care patronul FCSB-ului a fost nemulţumit. Principala ţintă a celor două candidate la titlu (între timp oltenii au ieşit din cursă şi tremură chiar şi pentru play-off) a fost golgheterul utistul David Miculescu, UTA solicitând însă cel puţin un milion de euro! Hagi i-a adus la Farul pe Omoh, de la Clinceni şi Moldoveanu, de la Dinamo, iar Botoşaniul l-a luat pe Mailat, de la CFR.

 

 

Facebook Comments