Budurean face valuri în canoe polo, cu Marea Britanie!

by Sorin Haut

Antrenor al reprezentativei de canoe polo a Marii Britanii, nimeni alta decât ocupanta locului 7 la Mondialul din 2016, desfăşurat în Italia, Adrian Budurean face în continuare valuri într-un sport aproape de a deveni olimpic! Fostul antrenor de succes al echipelor arădene de baschet West Petrom şi ICIM Arad are planuri mari şi în acest an, la cârma britanicilor, cu care se află în pregătire pentru Europene: “Am participat la două turnee de pregătire, în Franţa şi Belgia, unde ne-am clasat pe locul 2, fiind învinşi în finală. Apoi am fost la Mechelen, tot în Belgia, la un turneu puternic, un fel de mini Campionat European, unde am terminat pe locul 5. Am învins acolo, de două ori, cu 4-2 şi 4-3, vicecampioana mondială Franţa, dar şi Belgia, Canada şi Polonia, în schimb am pierdut cu Germania şi Spania. Pregătirea intensă a continuat cu încă două meciuri de pregătire în Elveţia, urmează în acest week-end încă două lângă Valencia, iar apoi un cantonament la Nottingham”, ne-a declarat Adi Budurean, revenit acasă, la Arad, pentru doar câteva zile.

Medalie europeană, principala provocare!
Principala provocare din 2017 e Europeanul din Hexagon, acolo unde arădeanul de la cârma Marii Britanii vrea să urce chiar pe podium: “Ultimul turneu de pregătire înaintea Europeanului e programat la Gent, în Belgia, ne întoarcem pentru câteva zile la Londra, iar pe 20 august plecăm spre Franţa, unde are loc Campionatul European, practic cea mai importantă competiţie a anului. Ne propunem acolo rezultate foarte bune, poate chiar o medalie, obiectivul e clasarea între primele 5 locuri. Echipa e foarte bună, chiar peste cea de anul trecut, cu care ne-am prezentat la Mondiale. Am păstrat nucleul de bază, dar alături de noi au mai venit jucători valoroşi, cu experienţă”, mai spune Budurean. Arădeanul va fi prezent alături de naţionala Marii Britanii şi la startul viitoarei ediţii a Jocurilor Olimpice:
Vor juca şi la Tokyo 2020!
“Ne-am calificat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, o să jucăm acolo meciuri demonstrative, dar sperăm ca într-un viitor foarte apropiat acest sport să devină olimpic şi să putem reprezenta Marea Britanie şi în cel mai important eveniment sportiv al lumii!”, mai spune Budurean, care pregăteşte, în paralel, şi echipa de baschet tineret de la Maidstone Warriors. Canoe polo se joacă tot 5 contra 5, ca baschetul, iar anumite strategii sunt împrumutate din sportul cu mingea la coș. În acest sport se folosește o padelă, caracteristică kaiacului. Mingea poate fi pasată cu mâna, șutată cu padela, fără a fi ținută în brațe și condusă spre poarta adversă.

Facebook Comments