BUDINCA DE GRIS CU BRANZA DE VACI

by Paula Craciun

Astăzi vom pregăti o budincă de griş cu brânză de vaci. E delicioasă şi nu veţi petrece mai mult de o oră în bucătărie pentru pregătirea ei. Spor la gătit!

Această budincă de griş cu brânză de vaci se poate servi atât rece, cât şi caldă. Este şi mai delicioasă dacă este servită în combinaţie cu orice tip de dulceaţă. Grijă mare ca laptele şi brânza pe care le cumpăraţi să fie proaspete. Să gătim acum!

Ingrediente: 1 litru lapte, 150 grame griş, 100 grame unt, 250 grame brânză de vaci, 1 lingură gem de caise, 1 lingură dulceaţă din coji de portocale, 5 ouă, 50 grame făină, 2 linguri esenţă vanilie, 1 lingură rom, 1/4 lingură sare, 200 grame zahăr, 3 linguri zahăr pudră pentru decor, biluţe de zahăr colorate.

Mod de preparare:

Această budincă de griş cu brânză de vaci e rapidă şi delicioasă. Punem laptele la fiert cu sarea, apoi adăugăm grişul presarat în formă de ploaie, amestecând mereu ca să nu se formeze cocoloaşe, timp de 5 minute. Lăsăm grişul să se răcească, apoi adăugăm untul, brânza de vaci, gemul de caise, dulceaţa din coji de portocale, gălbenuşurile de ou, făina şi esenţa de vanilie.

Separat, batem albuşurile de ou spumă tare, apoi adăugăm zahărul şi esenţa de rom. Răsturnăm peste crema de griş de mai sus, omogenizăm, amestecând cu o lingură. Punem compoziţia obţinută într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie pentru copt. Încă puţin şi această budincă de griş cu brânză de vaci va fi gata. Dăm la cuptor budinca pentru circa 40-60 minute, la foc mijlociu, scrie bucataras.ro.

Nu deschidem cuptorul primele 20 de minute. Pudrăm cu zahăr pudră, apoi servim fierbinte. Este foarte bună şi rece sau reîncălzită. Pentru cine nu are o formă cu pereţi detaşabili, poate folosi o formă normală, apoi după ce budinca este coaptă, o răstoarnă invers pe un platou şi o pudrează cu zahăr pudră. Încercaţi cu încredere această budincă de griş cu brânză de vaci pentru că este foarte bună. După prima porţie veţi mai dori una, iar cei mici o vor adora. Poftă bună!

Sursa: click.ro

Facebook Comments