Bucurie abia la meciul salvării: UTA a făcut scor cu Buzăul și se menține în SuperLiga!

by Sorin Haut

UTA a bifat formalitatea și a trecut de Gloria Buzău în barajul de menținere/promovare în SuperLiga. După 0-0 în tur, Bătrâna Doamnă s-a impus în această seară într-o manieră categorică în fața formației din Crâng, scor 5-1. În jur de 11.000 de spectatori au asistat la meci, împingând echipa lui Rednic spre o victorie până la urmă logică și așteptată. Galeria a punctat însă destul de amar dar realist momentul în care a ajuns UTA, cu o conducere ce o împinge spre obiective mărunte: „Încă un sezon de chin și mediocritate se termină cu hoți în conducere…. oare câte o să mai vină?“, a fost mesajul peluzei din startul partidei. Utiștii nu au mai făcut greșelile din prima manșă și au fost focusați 100% în fața unei adversare modeste, cu o apărare și un goalkeeper de tot râsul. Chiar și așa, miza mare și presiunea rezultatului au dus la o primă repriză slabă, în care UTA a lovit la prima fază fixă, golgheterul Postolachi marcând cu capul din 5 metri la cornerul executat de Ubbink, în minutul 15. Chiar înainte de reușită, arădenii puteau deschide scorul și la gafa portarului Rusu, ieșit aiurea din poartă, doar că bara l-a salvat la șutul lui Abeid.

Buzoienii au venit în excursie: Postolachi și Chindriș au bifat câte o dublă, Otele a închis tabela!

Buzăul a avut și ea două oportunități bune, prima în minutul 4, Dudu a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, iar Iacob a salvat de sub transversală și a doua în prelungirile primei reprize, când Boiciuc, scăpat singur pe dreapta, a centrat prost în careu și Vukcevic a intervenit in extremis în fața lui Blejdea. Rednic a mutat la pauză cu Anton în locul lui Ubbink, în vreme ce Mihalcea i-a aruncat în luptă pe Vali Alexandru și Marku, nu înainte de a-l fi pierdut pe Dudu Sampaio, accidentat în minutul 31 și înlocuit cu Gaitan. UTA s-a întors decisă de la vestiare și în minutul 48 a profitat de ieșirea greșită la ofsaid a oaspeților și Chindriș, pe fază, a marcat de la opt metri, 2-0. Buzăul s-a prăbușit total în minutul 64, Chindriș marcând din nou, de data asta cu capul, nemarcat din centrul careului, la o centrare perfectă a lui Anton.

Punct și de la capăt: Mircea Rednic are misiunea de a impune la UTA obiective de performanță

Peste două minute, Postolachi a scăpat singur cu Rusu, dar a irosit șansa de a bifa și el dubla, trăgând exact în portarul buzoian. Gloria a avut o reacție de orgoliu în minutul 69, nou intratul Vali Alexandru marcând cu un șut deviat, din lovitură liberă de la 20 de metri, 3-1. Conturile aveau să fie încheiate definitiv în minutul 80, când Denis Rusu a mai gafat o dată nepermis, iar de data asta nu a mai scăpat, Postolachi marcând în poarta goală din 11 metri după pasa lui Stahl. Otele s-a despărțit și el cu gol de UTA, marcând în minutul 89 cu un șut de la 20 de metri pentru 5-1. UTA câștigă clar și se menține în SuperLiga, dar după un sezon extrem de modest, absolut de uitat. Din această vară ar trebui să vedem o altă strategie, ambiții mai mari și un lot pe măsură, asta pentru că încet-încet dispar echipele cu probleme.

Formații:

UTA: Iacob – Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Abeid – Batha (84 Iurasciuc) – R.Pop (79 Negoescu), Ubbink (46 Anton), Roger (63 Otele), Postolachi – Keseru (63 Stahl). Antrenor: Mircea Rednic

Buzău: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu (65 Lazăr) – A. Lopez, Trebotic (81 Fulop) – Dudu (31 Gaitan), Greu (46 Vali Alexandru), Blejdea (46 Marku) – Boiciuc. Antrenor: Adrian Mihalcea

Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu (ambii din Bucureşti), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare)

Arbitru VAR: Marcel Bîrsan (Bucureşti). Arbitru AVAR: Stelian Slabu (Braşov). Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare). Observator LPF: Felix Grigore (Bucureşti).

 

Facebook Comments