Bronz pentru Vados Arad la Cupa României la Șah pe echipe

by Dana B.

La Alba Iulia a avut loc zilele trecute o nouă ediție a Cupei României la șah pe echipe, practic a doua competiție ca valoare după Superliga Națională. Au participat 18 echipe la masculin, Aradul fiind reprezentat de clubul de sah Vados (participant cu 2 echipe) si de CSU Arad.

Cu o echipă întărită față de sezonul trecut cu maestrul internațional Adrian Petrișor si cu juniorul David Alexandru, Sah Club Vados Arad pornea totusi la start cu șansa a 5-a, după super puterile AEM Timișoara, CSM Baia Mare, Medicina Timișoara (toate cu multi mari maeștri in componență) si Politehnica Iași. Deși arădenii nu au mari maeștri în echipă, au avut o evoluție remarcabilă, fiind considerați în mod unanim surpriza competiției. Deși au pierdut la primele două clasate, CSM Baia Mare și AEM Timișoara, jucătorii de la Vados au reușit să câștige meciul cu Medicina Timișoara (campioana națională în 2014 si 2015) si cu un egal în fața celor de la Politehnica Iași au terminat turneul pe poziția a 3-a cu 11 puncte (6 victorii, 1 egal si 2 infrângeri), la egalitate cu Medicina Timișoara dar inaintea acestora datorită victoriei din meciul direct. Trofeul a fost câștigat pentru a 5-a oara consecutiv de CSM Baia Mare (care a făcut senzație aliniindu-l la masa 1 pe marele maestru Alexey Shirov, fost nr. 2 mondial), medaliile de argint reveninf celor de la AEM Timișoara (cu 3 jucători din naționala României la start).

Componenții echipei Vados care au adus aceste medalii de bronz au fost, in ordinea meselor la care au evoluat: IM Adrian Petrișor, IM Dan Bogdan, IM Tamas Balla și David Alexandru (cu normă de maestru internațional si un loc 6 la naționalele individuale de seniori de acum o lună). E un rezultat greu repetabil în viitor având în vedere forța (inclusiv financiară) celor mai bune echipe din țară

Clubul Vados a mai prezentat la start si o formație secundă alcătuită de unii din cei mai buni copii ai clubului – Alex Balaban (12 ani), Victor Magold (13 ani) și Filip Magold (8 ani) impreună cu antrenorul Ladislau Kelly. Și ei au avut o evoluție foarte buna, terminând competiția pe un onorant loc 9, inaintea multor echipe cu jucători adulți.

CSU Arad a terminat turneul pe poziția a 8-a in componența IM Ervin Mozes, Vlad Zubcu, Nicolae Mircov și Rusalim Ardelean.

In competiția feminină au participat 4 echipe, printre care si CSU Arad, care a ocupat un excelent loc 3 in componența Roxana Adoamnei, Radu Eudochia si Diana Tuduran. Titlul la feminin a fost cucerit de Politehnica Iași, argintul revenind jucătoarelor de la CSM București.

 

Facebook Comments