Braconieri opriți cu focuri de armă, la Mădrigești. Doi tineri au fost arestați

by Florian Popa

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat, la data de 15 septembrie a.c., o acțiune pentru combaterea braconajului.

Pe un fond de vânătoare de pe raza localității Mădrigești a fost depistat un autoturism care, la vederea organelor de poliție, a demarat în trombă. Un polițist a somat legal conducătorul auto să oprească, efectuând un foc de avertisment în plan vertical, moment în care autoturismul a intrat în coliziune cu un copac. Au fost identificați ocupanții autoturismului, fiind vorba despre un tânăr de 26 de ani, din localitatea Brazii și un alt tânăr de 25 de ani, din Gurahonț.

În urma controlului autoturismului a fost depistată o armă de vânătoare cu alice, niciunul dintre cei doi tineri nefiind deținători legali de arme. De asemenea, cei în cauză nu dețineau autorizație de vânătoare.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cercetările fiind coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț.

Magistrații Judecătoriei Gurahonț au dispus arestarea celor doi tineri pentru 30 de zile.

Facebook Comments