BOMBOANE DE CIOCOLATA CU ROM

by Paula Craciun

Ingrediente: lingura zahar, 2/3 ceasca frisca lichida, 3 linguri unt nesarat, 170 g fulgi de ciocolata, 3 linguri rom, 1/2 lingurita esenta de rom, coaja rasa de lamaie sau portocala.

Pentru decor: 3 linguri amidon de porumb, 100 g decoratiuni pentru bomboane din ciocolata, etc.

Mod de preparare:

Amestecă frișca lichidă cu untul și zahărul într-o tigaie, pe foc mic. Adaugă ciocolata și topește încet. Adaugă și aromele și romul și amestecă bine. Dă deoparte de pe foc și mută compoziția într-un castron.

Lasă la răcit circa o oră, amestecând din când în când, pentru omogenizare.

Folosind o linguriță, scoate pe o tavă tapetată cu hârtie cerată trufe moi și lasă-le să se mai întărească acolo circa jumătate de oră.

Când s-au mai întărit, rostogolește bomboanele cu ciocolată și rom în palmă, până obții bomboane rotunde.

Pune amidon pe o farfurioară și rostogolește fiecare bomboană prin praf, pentru fermitate. Scutură excesul de amidon și tăvălește bomboanele de ciocolată cu rom prin ciocolată rasă, sau decorațiuni speciale pentru bomboane de la raionul de ingrediente pentru prăjituri.

Sursa: Bomboane de ciocolată cu rom – Retete culinare – Romanesti si din Bucataria internationala http://retete.unica.ro/recipes/bomboane-de-ciocolata-cu-rom/#ixzz3TgfjgEcM

 

 

 

 

Facebook Comments