Black Friday cu țeapă pentru arădeni! Bibarț și-a impus voința: au fost majorate tarifele pentru bazele sportive și de agrement

by Sorin Haut

Cele trei proiecte care au vizat majorarea tarifelor pentru Ștrandul Neptun, Bazinul de polo din Subcetate și Stadionul „Francisc Neuman” au fost în cele din urmă adoptate în ședința Consiliului Local Municipal de la începutul acestei săptămâni. Așadar, sportului arădean de performanță i se dă cu o mână, aici referindu-ne la proiectele de finanțare și i se cam ia cu două după majorarea de tarife, primarul Bibarț impunându-și până la urmă voința, aceea de a majora tarifele exact pentru un domeniu sensibil, care ar trebui sprijinit și nu omorât, sportul! Dar afectat e și sportul de masă, deci și arădenii de rând, cei care nu au parte de nicio susținere financiară din partea Primăriei, precum unele cluburi și care vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar dacă, de exemplu, vor să înoate în bazinul de polo. Pentru că „Delfinul”, cel de la Polivalentă, este demult închis, din cauza imposibilității plății la utilități!

În loc să încurajeze mișcarea și sportul, care aduc beneficii în special pentru sănătate, Bibarț și majoritatea consilierilor arădeni au votat cu două mâini, la doleanța celor de la Recons – în administrarea cărora se află bazele respective – conducerea societății motivând nevoia de majorare datorită tuturor scumpirilor din această perioadă, care afectează implicit și bugetul societății. În schimb, fotbaliștilor de la UTA li se oferă noroi și apă în vestiare în loc de gazon decent și condiții la nivelul prețurilor cerute. Iar spectatorii riscă să fie plouați și ninși, în funcție de vreme, pe un stadion ce a costat 14 milioane de euro! De ștrand nici nu are rost să mai aducem vorba, căci el este mort de mult timp din punct de vedere al raportului preț-calitate.

Ăsta e Aradul anului 2022, al scumpirilor pe toate planurile, municipalitatea încercând să îi jupoaie pe arădeni pe unde îi prinde. Iar șmecheria grupului de lucru ce a negociat tarife mai mici decât cele propuse inițial ține doar la cei naivi. A fost un fel de Black Friday cu țeapa clasică, în sensul că inițial au fost propuse la votul CLM tarife exagerate, pentru ca apoi ele să fie micșorate puțin dar de fapt exact cu cât s-a dorit, doar pentru a arăta că există reducere la….scumpire. Mai jos aveți noile tarife la bazele sportive și de agrement din Arad, ce aparțin de municipalitate și sunt în administrarea Recons:

Stadionul Municipal Arena Francisc Neuman:

Bazinul de polo:

Zona de agrement Ștrandul Neptun:

Facebook Comments