Biblioteca Județeană se extinde, cu noi săli de depozitare a cărților

by Florian Popa

Consiliul Județean Arad a girat trecerea unui spațiu din administrarea Complexului Muzeal Arad în cea a Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol”. Spațiul respectiv, de 217 m.p., este situat la demisolul și parterul clădirii de pe strada Gheorghe Popa de Teiuș, nr.2-4, mare parte din clădire fiind în administrarea celor două instituții de cultură. 

„Prin achiziționarea clădirii de pe strada Unirii și transferarea acesteia către Complexul Muzeal Arad s-a mutat și o parte din activitățile care până acum se desfășurau în clădirea cunoscută drept Biblioteca Județeană. Spațiile eliberate le-am dat în administrarea Bibliotecii, iar acestea vor avea rolul de depozit de carte. Ne dorim să avem o Bibliotecă funcțională și o grijă cât mai mare față de cărțile pe care le deținem”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. 

Biblioteca Județeană trece printr-un amplu proces de transformare într-o instituție de cultură flexibilă, modernă și cât mai accesibilă. Sălile care adăpostesc 147.000 de volume vor fi modernizate, rafturile fixe fiind înlocuite de unele mobile, capacitatea de depozitare fiind dublată. 

Facebook Comments