Biblia și tricolorul au rămas intacte după incendiul de la biserica din Gai

by Florian Popa

Un incendiu s-a produs în cursul zilei de astăzi la Biserica Ortodoxă din Gai. Pompierii au intervenit și, după aproximativ o oră, au reușit să stingă incendiul.

La finalul intervenției, au început să caute elemente care să indice cauza izbucnirii incendiului. Pompierii au descoperit că, în ciuda flăcărilor puternice, Biblia și tricolorul aflat în interioul ei au rămas intacte.

„În viață ni se întâmplă lucruri care nu au o explicație și care ne dau de gândit.

Printr-o astfel de întâmplare au trecut pompierii arădeni care, în această după-amiază, au intervenit pentru stingerea unui incendiu la Biserica Ortodoxă din cartierul GAI. Pompierii au forțat ușa, iar după pătrunderea în interior au constatat că incendiul se manifesta în apropierea altarului. După o intervenție de aproximativ o oră, incendiul a fost stins.

Ca la finalul oricărui incendiu, au început să caute elementele care au condus la izbucnirea incendiului, pentru a stabili cauza probabilă. Pe una dintre mese, pe care se aflau mai multe obiecte, era o biblie, iar în interiorul ei un tricolor. Chiar dacă tot ce se afla pe masă era puternic afectat de incendiu, atât biblia, cât și tricolorul au scăpat ca prin minune!

Am jurat credința României, sub faldurile Drapelului de Luptă tricolor, prin sacralizarea jurământului, ne-am legat pe viață de țară.
Astăzi, Detașamentul de Pompieri Arad, a salvat dintr-un incendiu simbolul credinței și al speranței alături de drapelul tricolor.

Întotdeauna există speranță!”, scrie pe pagina de facebook a ISU Arad.

Facebook Comments