Bibi – durul, care spală… pe jos cu angajații care îndrăznesc să circule cu mașinile. În loc să construiască parcări

by Adrian Pavel

În timp ce alți edili din țară construiesc sute de locuri de parcare pentru că sunt conștienți de dezvoltarea secolului în care trăim, Bibarț al nostru se rățoiește la angajații instituțiilor care îndrăznesc să circule cu mașinile. Pentru că este la mintea cocoșului că atunci când circuli cu mașina, mijlocul de locomoție utilizat în societatea contemporană, ai nevoie să o și parchezi undeva. Lucru care îl scoate din sărite pe Bibi, care pentru a-și ascunde incompetența, face pe durul. Mai bine ar face pe curiosul și să se uite în ograda vecinilor săi, poate ar învăța ce înseamnă administrație.

Cluj-Napoca: Parkingul Hașdeu, cu 320 de locuri de parcare, este finalizat în proporție de 97% și va intra în faza de recepție în luna ianuarie. Termenul de finalizare a fost 14 decembrie 2020, se percep penalități de întârziere.

Lucrările la noul parking din Complexul Studențesc Hașdeu se apropie de final. Parkingul dispune de 320 locuri de parcare și este localizat pe strada Păstorului nr. 67-69. Construcția este formată din: subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane și terasă.

Parkingul dispune de 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 14 locuri amenajate pentru mașini electrice, 4 locuri pentru motociclete/mopede iar alte 12 locuri sunt pentru biciclete.

Suprafața construită: 1488,40 mp. În acest moment, parkingul este realizat în proporție de 97%.

La Oradea s-au construit, de asemenea, sute de astfel de locuri de parcare. La Timișoara la fel și în alte orașe unde primarii au viziune și un proiect de dezvoltare normală a urbei lor.

 

 

Bibarț rupe tot

Primăria Arad intenţionează să limiteze folosirea parcărilor cu plată din zona centrală a oraşului de către funcţionari sau angajaţi ai instituţiilor din zonă, primarul afirmând că adesea nici nu se face plata pentru ocuparea locurilor, ci se utilizează diverse „ecusoane”, astfel că s-au intensificat activităţile de ridicare a autoturismelor staţionate, potrivit Agerpres.

 

Bibarţ susţine, într-o postare pe Facebook, că unii funcţionari sau angajaţi ai instituţiilor din zona centrală ocupă locuri de parcare folosind diverse ecusoane cu numele instituţiilor de care aparţin maşinile sau unde sunt angajaţi proprietarii vehiculelor, iar adesea nu este plătită taxa de parcare.

În acelaşi timp, arată edilul, arădenii „se învârt două ore să găsească loc de parcare”, care sunt blocate toată ziua de lucru de anumiţi funcţionari.

 

„Aş vrea să fim bine înţeleşi: locurile de parcare, cu atât mai mult cele din zona centrală, trebuie să fie la dispoziţia arădenilor care au în general nevoie de a relaţiona cu instituţiile din această zonă, fie că este primărie, finanţe, universităţi, şcoli etc. Pe un studiu care a fost făcut am constatat că o maşină ocupă acelaşi loc de parcare între cinci şi şase ore pe zi. Asta înseamnă că aceste locuri sunt folosite de cine nu trebuie, în special de angajaţi sau maşini de serviciu, lucru total greşit. În parcările din zona centrală trebuie să aibă loc cetăţeanul care vine, parchează o jumătate de oră sau o oră cât relaţionează cu instituţii, după care eliberează locul”, afirmă primarul în postare.

El consideră că „nu au fost suficient de bine reglementate unele lucruri” legate de sistemul de parcare sau responsabilii municipalităţii nu au fost „destul de vigilenţi”.

 

Bibarţ a anunţat că a fost intensificată activitatea de ridicare a maşinilor pentru care nu este plătită parcarea pentru că şoferii folosesc diverse ecusoane de la instituţii.

 

„Îmi pare rău că nu înţeleg unii dintre funcţionari şi unele dintre instituţii. Îi rog pe arădeni să ne sesizeze când văd tot felul de ecusoane puse pe bordul maşinii cu instituţia de care aparţine maşina, ca şi cum ar exista două categorii de beneficiari în oraşul acesta, ceea ce nu e corect”, arată primarul.

 

Călin Bibarţ anunţă că le-a cerut subalternilor să lucreze la regulamentul în vigoare, „pentru a face ca locurile de parcare să fie destinate arădeanului”.

 

„Am dat ordinul ca tot ce nu e parcat corespunzător, tot ce nu e plătit, se ridicăm maşinile”, a încheiat edilul.

 

 

Facebook Comments