Bibarț se spală pe mâini: Nu primăria face comerț cu măști, ci o firmă din subordinea primăriei pe care o conduce

by Florian Popa
Please follow and like us:

Am primit pe adresa redacției un fel de drept la replică din partea Primăriei Arad.  Un punct de vedere, legat de un articol apărut astăzi în Live Arad, în care arătam că Primăria Arad, prin intermediul Companiei de Transport Public Arad, vinde măști arădenilor cu 1,5 lei bucata, în timp ce în alte orașe administrațiile locale și județene au distribuit măști gratuit. De altfel, informația privind vânzarea măștilor ne-a fost furnizată oficial, de către Biroul de presă al Primăriei Arad, iar declarațiile din comunicatul respectiv aparțineau viceprimarului Ionel Bulbuc.

Acum, același birou ne transmite, pe un ton obraznic, că ar fi bine să ne documentăm, pentru că nu primăria, ci o societate din subordinea primăriei vinde acele măști, fiind obligată de o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență. După cum vedem, domnul primar dă vina pe subordonați, după un model copiat de la fostul primar Gheorghe Falcă, dar și pe Comitetul pentru Situații de Urgență, de parcă nu ar fi condus tot de PNL, prin intermediul prefectului. Îi amintim domnului Bibarț, că același comitet a dispus, joi, ca în termen de 3 zile toate terasele de pe trotuare să fie demolate. Au trecut 6 zile, iar jumătate dintre terase sunt în continuare în centrul Aradului semn că Primăria nu dă doi bani pe hotărârile acelui comitet. Când e vorba să le ia banii arădenilor,  domnul primar și companiile din subordine sunt extrem de riguroși.

Ne mai spune biroul domnului Bibarț că și în Oradea e aceeași situație. Cunoaștem, drag birou de presă, doar că acolo prefectura a împărțit 50.000 de măști gratuit, astfel încât cetățenii nu mai au nevoie să cumpere altele, când folosesc mijloacele de transport. Se puteau distribui măști gratuite și în Arad, dacă administrația locală ar fi dorit acest lucru, iar costurile totale nu cred că ar fi depășit veniturile primarului pe o lună de zile. Există și un proiect de hotărâre depus de opoziție, dar Bibarț nu e curios. Primăria Arad și CTP, la ordinul prefectului, care e șeful Comitetului pentru Situații de Urgență, au preferat să le ia banii arădenilor.

În final, așa cum ne cere biroul domnului Bibarț,  facem cuvenita  rectificare: nu Primăria Municipiului Arad comercializează măști de protecție la chioșcurile de bilete ale Companiei de Transport Public Arad. CTP Arad, subordonată Primăriei Arad și Consiliului local al municipiului Arad este cea care pune în vânzare aceste măști răspunzând astfel obligației ce-i revine pe durata stării de alertă și anume de a asigura
călătorilor, contra cost, măşti medicinale simple. Obligați stabilită de colegul domnului Bibarț, prefectul județului.

Facebook Comments