Bibarț face poze cu Rednic, dar nu îi pregătește terenul UTA-ei! Deputatul Bîlcea avertizează: ”Nu ne dorim jocuri departe de Arad”

by Sorin Haut

Problema gazonului de pe Arena Francisc Neuman continuă să nască tensiuni și îngrijorări în perspectiva sezonului viitor. În timp ce primarul Bibarț se pozează astăzi cu Rednic, deputatul arădean Sergiu Bîlcea atrage atenția asupra necesității urgente de înlocuire a gazonului în pauza competițională, gazon din cauza căruia roș-albii au fost aproape să plece în iarnă din Arad, pentru a juca în condiții măcar decente pe un alt stadion. Până la urmă, Recons – societatea care administrează stadionul – a demarat lucrări de reparații la gazon, înlocuind în ianuarie aproximativ 800 mp de gazon. Situația a mai fost salvată pe ici pe colo, dar problema de fond nu a dispărut. Cu Bibi mai mult spectator pe această temă, de când și-a preluat mandatul, Primăria a anunțat într-un final, la începutul anului, că s-au alocat bani pentru înlocuirea gazonului, dar procedurile înaintează extrem de greu și parcă s-a tras voit de timp, ajungându-se abia la etapa licitației, după care vor urma oferte și poate contestații. Va mai trece multă apă pe Mureș până când ar trebui să înceapă efectiv lucrările, asta în timp ce pe Cluj Arena gazonul s-a înlocuit în timp record, aproximativ trei săptămâni, tot cu proceduri românești. Se pare că nici în această vară nu vom vedea gazonul schimbat, iar cum până la debutul noului sezon a mai rămas doar ceva mai mult de o lună (14-16 iulie) tragem doar două concluzii: ori operațiunea de înlocuire a gazonului va fi amânată pentru 2024, ori UTA va juca în exil în toamnă, pentru cel puțin o lună (stadionul de rezervă inclus în dosarul de licențiere este chiar Cluj Arena), spre rușinea administrației locale!

Înlocuirea gazonului a ajuns abia la etapa licitației: încă o vară fără lucrări?!

Până una alta, iată postarea lui Bîlcea de pe facebook, deputatul avertizând că UTA ar putea începe noul campionat departe de Arad: UTA a atins obiectivul minimal, rămânerea în prima ligă. Clubul trebuie să crească din toate punctele de vedere și să se pregătească pentru noul sezon. Gazonul trebuie înlocuit rapid, este o problemă atât din punct de vedere sportiv cât și din punctul de vedere al imaginii Aradului. Banii sunt în buget de la începutul anului, era nevoie de o planificare inteligentă care să permită lucrări în perioada de pauză competițională. Nu ne dorim un început de sezon cu jocuri departe de Arad… Sper că există o strategie pentru a face ce depinde de administrație pentru a ajuta UTA să pregătească bine noul sezon pe care îl dorim cu toții mai bun!

 

 

 

 

 

Facebook Comments