Bibarț e primar doar pe hârtie. Până și bugetul Aradului e stabilit de la partid

by Florian Popa

Călin Bibarț, sau BIBI, cum îi place chiar lui să-și spună, e în ultimele luni primar mai mult pe hârtie, decât în viața reală. Dacă discuți cu angajați din primărie, afli că urmașul lui Falcă nu prea e curios de bunul mers al orașului, fiind mai mult plecat. Ceea ce se vede și din postările sale de pe Facebook, unde distribuie poze ba cu finul Coldea în fundal, în speranța că se vor speria Cionca și compania și nu vor mai săpa prin acte la Zona Liberă Curtici, ba fotografii în care se „zbenguie“ prin zăpadă sau taie lemne, ca un adevărat pădurar. Sau când se mai nimerește prin Arad, mai face câte un rond de seară pe contrasens, că doar are pile în „servicii“ și nu are nimeni curajul să se ia de el.

Cu așa activitate bogată, normal că Bibi nu mai are foarte mult timp și de primărie, unde taie și spânzură „city manajerul“ Boca, cel care până mai ieri era un simplu șomer, care n-a reușit să se afirme cu nimic în domeniul privat. Iar pe lângă Boca, aflăm că prin telefon mai dă indicații în primărie și o voce feminină, de care se zice că ascultă până și primarul Bibarț.

Cel mai bun exemplu despre figurația pe care BIBI o face la primărie sunt conferințele de presă organizate săptămânal la partid de șeful PNL municipiu, deputatul Bîlcea, viceprimarul Lazăr Faur și consilieri locali PNL, în care prezintă bugetul Aradului pe 2022. Care, aflăm din primărie, a fost făcut tot la partid, unde s-au stabilit prioritățile Aradului.

Cum PNL l-a tras pe linie moartă, în ultimele săptămâni prin târg se vorbește despre faptul că BIBI, via finul Coldea, bate din nou pe la ușile partidelor, în căutare de sprijin pentru 2024. De altfel, vizita ministrului Dâncu la Arad nu a fost întâmplătoare, fiind cunoscută relația de prietenie cu fostul adjunct SRI Florian Coldea. Dâncu a venit, conform surselor noastre, să dea un semnal de susținere pentru Bibarț, care ar putea candida în 2024 din partea PSD. O altă variantă, tot pe filiera finului, este o candidatură din partea USR, unde de asemenea au fost discuții la nivel de București. Dacă e nevoie, probabil Bibarț va negocia și cu AUR, că tot e un partid pe val, cum se spune. Cert e că la PNL, viitorul se arată sumbru pentru acualul primar, așa cum e de altfel și prezentul.

Facebook Comments