Bibarț are idei trăznite: Dacă veți comanda o cafea sub umbreluța lui, va veni băiatul de la Glovo cu bicicleta s-o aducă

by Florian Popa

Prefectul Gheorghe Stoian a decis demolarea teraselor din municipiu Arad care ocupă domeniul public de pe trotuare, iar primarul Facebook-ului, Călin Bibarț, a venit cu o soluție alternativă. Să fie găsite spații pe centru, unde să fie amplasate măsuțe și umbreluțe, unde arădenii să poată bea o cafea, un suc, o bere. Ideea interimarului e una cât se poate de lipsită de logică, în condițiile în care nu ar avea cine să servească la acele măsuțe, dacă nu sunt amplasate în apropierea cafenelelor sau restaurantelor.

Senatorul Mihai Fifor a lansat, luni, un atac pe această temă la adresa lui Bibarț, pe care îl acuză că se ocupă mai mult cu propaganda, decât cu munca de primar. Fifor susține că ideea lui Bibarț e imposibil de pus în practică, asta dacă primarul interimar nu s-a gândit cumva să fim serviți de băieții cu bicicletele de la Glovo, cei care duc mâncare la domiciliu.

„Am avut, astazi, parte de un nou episod din serialul, tot mai prost, cu interimarul Bibart in rol principal. Cum nu pierde nicio ocazie sa se filmeze si sa ne asigure de transpiratia sa suvoaie in folosul aradenilor, Calin Bibart reuseste fix contrariul. Adica sa ne convinga de faptul ca, in afara de a debita aiureli in fata camerei de cateva ori pe zi, altceva din ce ar trebui sa faca un primar uita sau habar nu are sa faca.

Si uite asa, interimarul Călin Bibarț o dă cu bâta în baltă din nou. Călin, alintat, de ceva vreme Bibi, se gândește la zone alternative pentru a rezolva problema teraselor din centru, pe care prefectul Stoian le vrea demolate, pentru că așa vrea el. În locul teraselor care aparțin de restaurantele si cafenelele care funcționează de ani de zile în centrul Aradului, care au alimentat cu bani grei bugetul local și care nu și-au putut amplasa terasele fără autorizații și, din nou, mulți bani cheltuiți, Călin vrea locuri frumos iluminate. Unde? În parcări, pe lângă Biserica Roșie, prin Piața Avram Iancu unde vor fi măsuțe și umbreluțe și probabil și scăunele.

Cine va deservi măsuțele și umbreluțele: cei care au baza în cu totul altă parte? Poate, dacă veți comanda o cafeluță sub umbreluță la măsuță, va veni băiatul de la Glovo cu bicicleta și v-o va aduce de la câteva sute de metri distanță. Cel puțin, așa sună logica fără logică a lui Călin Bibarț-umbreluță și măsuță iluminată.

Știe el cum se poate face asta: așa cum au făcut-o colegii săi Geani și Sergiulică anul trecut când au transformat în pietonală o strada din centrul Aradului, înainte chiar de a avea acoperirea legală a unei hotărâri de CLM. Și unde au fost amplasate măsuțe, umbreluțe și luminițe, cu acoperirea legală pe care atunci acelasi interimar, Bibi, nu a căutat-o.

Dar, îi spunem noi, acolo măsuțele și umbreluțele amplasate pe domeniul public erau în fața localurilor, care, la vremea aceea, au fost favorizate față de proprietarii teraselor de pe Bulevard.

Adică exact cei care își vor vedea acum investițiile aruncate în neant de interimarul Bibi și de prefectul Stoian, demolatorii de agenti economici.

Cine i-a dat lui Călin ideea de a înlocui terasele cu măsuțe și umbreluțe? O fi vorbit cu proprietarii de care fuge ca Necuratul de tamaie si pe care îi va falimenta mai ceva ca pandemia? Sau totul este rodul imaginatiei sale bogate, după o profundă meditație în resedinta sa cat un cartier, cuprinsa între două străduțe?“, scrie senatorul Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments