BETE-N ROATE FOTBALISTELOR DE LA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ARAD

by redactor
Please follow and like us:

După ce au  devenit campioane  , elevele profesoarei Adriana Ionan au participat , în perioada 28-30 martie, la faza  interjudeţeană de la   Timişoara , alături de campioanele judeţelor Alba, Caraş-Severin, Mehedinţi, Hunedoara şi Timiş.

La şedinţa tehnică s-a stabilit ca meciurile  să se desfăşoare pe durata a două zile, precizându-se cu exactitate ordinea meciurilor precum şi orele de disputare . Numai că, una s-a hotărât şi alta s-a respectat. “Sforile” s-au tras în ultima zi, atunci când arădencele  trebuiau să joace un meci decisiv cu Reşiţa. Tot  în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră trebuia să se dispute pe un teren alăturat partida Alba –Timiş. În cazul unei victorii a timişorencelor  coroborată cu o victorie a arădencelor  la trei goluri diferenţă, LPS Arad se califica la turneul final din Vrancea.

Cele două partide amintite erau programate în ziua de 30 martie la ora 15….şi aici intervine “ smecheria “ organizatorilor. În timp ce prof. Inoan era cu fetele la masa de prânz( ora 13)..primeşte un telefon să se prezinte urgent la teren pentru meciul cu Reşiţa, când acest lucru se putea anunţa tot prin telefon de dimineaţă. Surprizele nu s-au oprit aici. Ajungând cu burta plină la teren , acestea au fost înştinţate că au pierdut la masa verde deoarece au ajuns după ora de de but al meciului şi au  auzit cu stupoare că celălalt meci ( Timiş-Alba) s-a disputat cu o oră mai devreme, încălcându-se înţelegerea de la şedinţa tehnică. Cum gazdele au pierdut cu 1-0, timişorencele erau în pericol să scape şi locul  secund al turneului aşa că au mai inventat ceva. Aradul pierde la masă verde că nu au ajuns la timp la teren pentru meciul cu Reşiţa.  Adriana Inoan , cu o personalitate puternică  , nu cedează şi coboară din cer toate  “ amintirile” rivalităţii  sportive Arad- Timişoara, tună şi fulgeră, obligându-i pe organizatori să modifice pe diploma acordată , locul III cu II, adică cel meritat.

Iată clasamentul final:lps

1.       Alba

2.       Arad

3.       Timiş

4.       Mehedinţi

5.       Caraş-Severin

6.       Hunedoara

Dintre jucătoarele arădene s-au evidenţiat: Gabriela Popescu, Alina Lupan, Monica Magocs,Nicoleta Stângu, Alexandra Măduţă, Adriana Dumitrie, Mădălina Cătană. : Alexandra Ispas, Lisa – Maria Radl, Daiana Cabîrcă şi Amalia Pecican. Marea absentă de la LPS Arad s-a numit Denisa Marcea, plecată  cu lotul naţional în Rusia la un turneu internaţional.

 Anul acesta meritam o medalie la finala pe ţară, însă lipsa  Denisei Tarcea şi aranjamentele făcute de organizatori după ce Timişul a ratat şansa calificării ne-au privat de această şansă. Cu această ocazie am înţeles şi mai bine rivalitatea fotbalistică Arad- Timişoara”, a declarat mâhnită prof. Adriana Inoan

 

Ioan Hamza

Facebook Comments